Nordmændene indtager Padborg Park ved DHB 2016

Det kan gode være, at arrangementet har en ren dansk titel, men rent faktisk bliver årets udgave af Danmarks Hurtigste Bil den 4.-5. juni på Padborg Park noget af en international konkurrence. Specielt når det gælder en af hovedbegivenhederne – DHB Drift Challenge.

Ligesom i de tidligere udgaver af DHB-arrangementet vil det ikke kun være Danmarks bedste i kunsten at kunne køre sidelæns, der vil kæmpe om sejren og æren. Der vil også være stærk deltagelse fra udlandet, og fra Norge kommer der en hel gruppe af driftere, som i fællesskab kalder sig for Team Bajas. Og ligesom de komiske figurer af samme navn i de gamle italienske folkekomedier, kommer gutterne fra Team Bajas også for at underholde.

2016-DHB-02

Det er en bred vifte af chauffører og biler, som Team Bajas tæller. Kim Andre Håland og Ole Andreas Høgetveit tyer til den klassiske BMW E30-model, mens Christer Lønn også sværger til det tyske mærke, men har dog valgt E36-udgaven af BMW’s basismodel. Kristoffer Tisland og Ørjan Fuglestveit tyer til oplagte japanske drifting-biler i form af henholdsvis en Nissan 200SX og en Toyota Supra, mens Øyvind Endsjø Eiksø har valgt helt anderledes.

Han kører i en amerikansk Chevrolet Camaro, og selv om bilen i udgangspunktet har 30 år på bagen, formår han med sine opbygninger og sin store virtuositet at skabe de perfekte røgfaner, alt imens flammerne står ud af udstødningsrørene langs bilen. Sidste år lykkedes det ham at blive nummer tre i DHB Drift Challenge, og til årets udgave af løbet har han forbedret bilen med stærkere kobling, ændret affjedring og bedre køling af den seks liters store motor.

Det bliver ikke kun fra Norge, at Danmarks Hurtigste Bil får udenlandske gæster. Der vil også være deltagere fra Holland, Sverige og Tyskland.

Udlændingene kommer ved DHB 2016 til at skulle kæmpe mod Danmarks bedste driftere. Og dog. Kenn Egtved, Haderslev, som vandt finalen ved årets første afdeling af Dansk Drifting Serie, er nemlig ikke med i feltet. Han har i stedet påtaget sig opgaven med at være løbsleder, og det kan drifterne kun være glade for. Så får de en konkurrent mindre, men samtidig også en løbsleder, der om nogen kender disciplinen på egen krop!

Udover DHB Drift Challenge kommer Danmarks Hurtigste Bil også til at tælle 201 meters streetrace, skønhedskonkurrencen Danmarks Flotteste Bil samt race med de to baneklasser OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo og OK Mobil 1 Legend Car Cup.