Drifting

2013-Drifting-02Drifting i Motor Sport Sønderjylland– en ny fræk motorsport – er godt på vej i Danmark.

Drift Series lover masser af imponerende udskridninger, aktion og underholdning i Danmarks nye motorsportsgren Drifting, som på få år er blevet en kæmpe succes i udlandet.

Fart, røg, fest og farver kendetegner motorsporten Drifting, som nu for første gang nogensinde kan dyrkes seriøst og professionelt i Danmark. Drifting har sine rødder i Japan, hvor sporten har været utrolig populær i de sidste 30 år. Derfra har den bredt sig videre til lande som USA, Australien, New Zealand, England og Irland. Alle steder har sporten, i løbet af få år, opnået en utrolig popularitet på grund af den helt specielle atmosfære, der omgiver løbene.

Baghjulstræk og hestekræfter

Drifting foregår på en lukket bane, men kan på mange områder sammenlignes med rallysporten. I Drifting gælder det om at tilføre nok kraft til baghjulene for at få dækkene til at slippe vejgrebet og starte en udskridning eller et “drift”. Den typiske drift bil er derfor en letvægts baghjulstrukken bil. Når en bil først er i drift, gælder det om at holde den gennem svinget ved at bruge en nøje afmålt balance mellem kraft, bremse og kontrol af bilens hestekræfter. Dette kræver perfekt timing, hvorved kørerne tvinger bilen ud over dens skridgrænse.

Fantastisk teknik, kontrol og koordination

Energiniveauet på banen er højt og kravene til kørefærdighederne er store, ikke mindst fordi nogle kørere kontrollerer over 1.000 hk, mens de drifter bilen fra side til side i høj fart, samtidig med at der skiftes gear, bremses og drejes på rattet med præcision, for at opnå det perfekte drift. En vanskelig opgave, der fordrer sublime koordinationsevner, overblik og is i maven hos kørerne.

Et godt show

I Drifting gælder det ikke kun om at komme først i mål. Udover kørernes driftevner, gives der også point for deres evne til at følge banens ideallinje, bilens udsving og hastighed, samt deres evne til at levere et godt show. I finalen køres der to og to, på drifting sprog kaldet twin pass. Her køres der aggressivt side om side i nervepirrende dueller, hvor der ofte kun er få centimeter imellem bilerne.

Motorsport for fuld udblæsning

Drifting er motorsport, når det er bedst. Det er aktionpræget underholdning på højeste plan. Spændingsniveauet er helt unikt, og den eksplosive energi, der omgiver løbene, er utrolig medrivende. Derudover er det køretekniske niveau meget højt og publikumsentusiasmen til at få øje på. Her er man tæt på det hele – og det kan mærkes. “The Sports Car Club of America”, som er bilsportsklubbens eget blad, forsøgte i 2003 at beskrive den helt særlige ånd, der karakteriserer Drifting. De skrev bl.a.:

“It’s like the last lap of the best road race you ever saw repeated over and over again.”

En meget stærk udtalelse fra en organisation, hvis eksistensgrundlag udelukkende er baseret på traditionel motorsport for amatører og professionelle.

En undergrundssport på vej frem

Drifting har på få årtier udviklet sig fra en undergrundsgadesport til en anerkendt motorsportsgren. Sideløbende hermed har kørernes tekniske niveau med tiden også udviklet sig til et fantastiks højt niveau. Fordi Drifting indeholder de bedste elementer fra alle motorsportsgrene, har løbene en helt særlig medrivende karakter og en underholdnings-værdi, som ikke tidligere er set i Danmark.

På Padborg Park startede det første drift arrangement den 12. august ’08

SD Series – Scandinavian Drift series – bød i samarbejde med Prodrift – European Series – velkommen til en action præget dag, hvor de havde indbudt nogle af verdens bedste driftere samt nogle af Danmarks største talenter indenfor forskellige grene af motorsporten. Dagen var det første skridt mod løbsserien som gik i luften 2009.

Vi byder kører, sponsorer, samarbejdspartnere og pressen velkommen til en fantastisk fremtid med drift på alle niveauer, mad og underholdning.