Kendt hold i ny bil vandt DEC-premiere

Kampen om det danske langdistancemesterskab blev lørdag skudt i gang. Det skete på Ring Djursland, hvor den første af fem afdelinger af Danish Endurance Championship blev kørt, og her endte det med en klar sejr til veteranerne Kristian Jepsen/Jan B. Sørensen/Poul Isaksen, Århus/Thisted/Thisted, der havde deres første start i Team Blue Racings nye Radical SR8.

2016-DEC-03

Den åbne prototype var klart den hurtigste i feltet, og da løbet blev givet fri, trak teamet hurtig fra forfølgerne. To safety car-perioder i løbets indledende fase betød dog, at holdets forspring aldrig blev særligt stort, og i forbindelse med den første af de to obligatoriske runder med pitstop kom andre hold også i front. Det gjaldt således Jens Erik Hansen/Jens Henrik Hansen, begge Havdrup, som førte løbet i deres Peugeot RCZ, men ligesom det debuterende mandskab Kenneth Jensen/Nils Kvorning, Langå/Viborg, i en tilsvarende bil måtte de udgå med en ødelagt motor.

I stedet kom kampen om pladserne bag den vindende bil til at stå mellem tre mandskaber. Det var JXA Racings Jes Hedegaard Andersen/Allan Olsen, Vallensbæk/Holbæk, Holmgaard Racings Magnus Holmgaard/Jonas Hegner Rasmussen/Roy Edland, Aalborg/Aalborg/Norge, samt Legend Car Co.’s Frederik Vodder/Nicolaj Spiegelhauer/Dan Träger, Roskilde/Greve/Lejre, der kæmpede. Og de kæmpede hårdt og tæt. I lang tid var de tre mandskaber på omgangshøjde, men mod slutningen af det fire timer lange løb kom der afstand mellem dem, og de besatte pladserne fra nummer to til fire indenfor fire omgange.

2016-DEC-04

Størst spænding om udfaldet var der dog i division 2 for de tunede biler op til to liter. Det var tæt på dødt løb mellem de to Renault Clioer fra henholdsvis Team Sally Racing og H.T. Motorsport. Sune Marcussen/Anders Lund/Niels Nybøe, Ebeltoft/ Ringe, endte med at krydse målstregen først, blot 2,8 sekunder foran Henrik Thomsen/Niels Rasmussen/Jacob Ladefoged, alle Hjørring.

I division 1 for de mindste biler lykkedes det Henrik Thomsen/Rasmus Pedersen, begge Ebeltoft, at tage sejren, selv om de undervejs måtte lide den tort at have en punktering på deres Peugeot 106.

Næste afdeling af Danish Endurance Championship køres på Sturup Raceway i Sydsverige i anden weekend af juni.