Holmgaard Racing årets første langdistancemestre

Holmgaard Racing er årets første mestre indenfor den danske asfaltbanesport. Ved årets Midsommerløb på Padborg Park lykkedes det Magnus Holmgaard/Jonas Hegner Rasmussen, Silkeborg/Aalborg, at krydse målstregen først, og da makkerparret også vandt forrige afdeling af Danish Endurance Championship og scorede en tredjeplads i premieren, har de nu fået et så stort forspring, at de ikke kan indhentes i A6-klassen for GT-biler.

Holmgaard Racing kom hurtigt i front for løbet, der var præget af meget omskifteligt vejr. Efter godt 20 minutter af det fire timer lange løb kom de første byger, og i løbet af ti minutter måtte alle deltagende biler i pit for at skifte fra slicks til regnvejrsdæk. Da der var mindre end en time igen, var der kommet opklaring over banen, hvor der var kommet et tørt spor, og derfor måtte bilerne atter i pit for at skifte – denne gang fra regnvejrsdæk og slicks.

Netop den tid, der blev anvendt i pitten til dækskifte og tankning, skulle vise sig at blive medvirkende til Holmgaard Racings sejr. Det var nemlig det team, som holdt stille i kortest tid, og dermed fik man skabt det forspring på to omgange, som man ved det ternede flag havde til Legend Motor Co., hvor Nicolaj Spiegelhauer/Frederik Vodder/Mikkel C. Henriksen, Greve/Roskilde/Kongens Lyngby, blev toere.

N1-klassen for de utunede biler havde stor jævnbyrdighed blandt de fire forreste hold, Team Racing IVS, Sørensen Biler, Blom Motorsport og Syddjurs Racing. Her svingede føringen bogstaveligt talt i takt med, at deltagerne havde deres pitstops. Syddjurs Racing endte med at tage sejren med Rasmus Pedersen/Henrik Thomsen, begge Ebeltoft, mens der var tæt opløb om andenpladsen. Her var der bare 8,7 sekunder mellem Team Racing IVS (Allan Henneberg/Michael Thomsen/Kenneth Rasmussen, Viborg/Skive/Skive) og Blom Motorsport (Michael Blom/Brian Jakobsen, Middelfart).

A2-klassen for tunede standardvogne blev vundet af HT Motorsport (Henrik Thomsen/Niels Rasmussen/Jacob Ladefoged/Allan Müller, Hjørring/Odder/Hjørring/Rødekro), der havde ført fra start til mål, mens JXA Racing (Allan Olsen/Jes Hedegaard, Holbæk/Vallensbæk Strand) tog sejren i SP2-klassen, da deres værste konkurrenter måtte stoppe fem minutter før det ternede flag.