Fra min lænestol i Mørke – januar 2014

Det vigtigste i den forløbne måned har nok været, at klublederne og andre godtfolk som jeg, har været til Repræsentantskabsmøde i DASU. Det er nok ikke nogen hemmelighed, at dette møde i år blev et af de mere fredelige – der var ikke ret mange sprængfarlige emner på tapetet, og Bestyrelsens resolutte handling med at nedlægge direktørstillingen og derved fyre vores direktør, tog vel kritikken ud af det meste. Der er lagt op til en ny begyndelse med Ture Hansen som den mand, der i fremtiden skal stå i spidsen for vores sekretariat og være medspiller sammen med klubberne. Jeg håber alle er med til at give Ture den fornødne støtte – også selv om han jo kommer i situationer, hvor han ikke kan være enig med alle!

Positivt blev det noteret, at vores regnskab er næsten ved at være så gennemskueligt, som det er ønsket af klubberne. Stor ros i den anledning til Uffe Madsen, der er ny ansvarlig for tal og administration i vores Union.

Vi havde nogle forslag med til mødet – ikke alle disse var vel egentlig vores hjertebarn, men engang imellem skal vi vel også, i så stor en klub som vores, være med til at rykke med nogle andre ting, end lige det som vi brænder for.

Vi må også erkende, at skal vi gøre noget sådant i fremtiden, skal vi være sikre på det bagland, vi havde vores forudsætninger fra. Det havde vi ikke – og som i politik må man så tage den politiske kamp uden et kny og uden, at man selv kan gøre ret meget andet end bide tænderne sammen. Og lidt i gulvtæppet!

Desværre gjorde vi os selv til grin. Og så er det jo godt at kende sine venner. Et par af de, hvor vi ikke lige er med i aftenbønnen, nærmest skrydede af fryd og gjorde tykt, stygt og grundigt grin med vores klub. Synd for Karin Niebuhr, der som formand måtte lægge øre til spydighederne, selv om hun da mest af alle var uskyldig. Sådan kan det også gå. Hun tog det i øvrigt pænt.

Der var valg til bestyrelsen og to opstillet til to pladser. Det var Hans-Jørn Søgaard Andersen og Uffe Madsen, der begge nu er valgt for 3 år. Stort tillykke til de to – de er begge vores valg.

Mere dramatisk var det omkring kartudvalget, hvor Peter Schandorff slet ikke blev valgt til kartudvalget, og derfor ikke kunne fortsætte som formand. Sådan er det også i politik og i DASU, og jeg skal da gerne notere mig, at meget kan man sige om Peter, men han har om nogen været i stand til at skaffe ro på bagsmækken i kartudvalget og ny fremgang for sporten.

Onde tunger fortæller, at han faldt mest fordi han ville forlange at Rotax (af alle – så netop Rotax) skulle følge de regler, som er gældende for alle andre. Hvis det er tilfældet – og det nægter jeg at tro – kan det godt komme til at se lidt tungt ud for kartsporten i fremtiden, hvor jeg på den anden side er helt sikker på, at Peter nok kan få tiden til at gå med at tage sig af sine talentfulde drenge i banesporten.

Til banesportsudvalget var der tre opstillet, og det var på forhånd aftalt med Historisk Motor Sport, at de stillede med en ny kandidat i år. Det er deres valg, og efter de uskrevne regler, der har været gældende i mange år, bakkede de andre asfaltbanedrivende klubber op om dette valg. Det medførte det lidt ejendommelige, at Per Leth, som vi mest kender for at gøre papirarbejdet mest indviklet for klubberne, næsten blev kåret med flest stemmer, medens Kim Bjerg næsten ingen stemmer fik, og gik ud af banesportsudvalget. Hvordan har jeg det lige med det?

Mest må jeg sige, at Kim har gjort et stort arbejde, og vi kender ham bedst fra hans arbejde som ansvarlig for banesyn. Her har der ikke været nogen som helst at udsætte på hans arbejde set med Motor Sport Sønderjyllands øjne.

Endelig fik rallyudvalgets formand, Johannes Fraas, nok stemmer til at komme med i udvalget igen – og blev dermed også valgt til formand. Vores egen Allan Dumstrei var opstillet til udvalget, men i det opgør blev han fundet for let.

Ellers noget vi skal notere fra det årlige vigtige møde i DASU? Tja – der kommer stigning på medlemskontingent og på licenser. De har også været holdt i ro i flere år, så mon ikke også vi lever med det?

Ellers er det jo planlægningsmåneden for næste år med de enkelte klasser. Jeg synes, vi får et godt program i 2014, og der bliver nok at lave med et meget bredt program, som desværre kun for 60 % vedkommende er ”rigtig motorsport”. Men der bliver masser for tilskuerne på Padborg Park.

Samarbejdet med at sætte programmet sammen, og med at skaffe TV til næsten alle løb på Padborg Park, har involveret Tom Pedersen, der mere og mere træder i karakter også på det område i et godt samarbejde med mig.

En lille fortælling om det. Da jeg for nogle måneder siden måtte erkende, at de betingelser vi kunne køre med DTC på Padborg Park, ikke kunne passe ind i vores øvrige planer, og det samtidig med at DTC hellere ville køre i udlandet, måtte vi derfor vælge dem fra, hvilket jeg naturligvis orienterede Tom om – det kunne jo have resulteret i et hul i både programmet og i kassen. Nogle kunne måske have forventet en opgivende stemning fra ejeren af banen i den anledning. Men så kender man slet ikke Tom: Jeg vil næsten betragte hans reaktion som indædt og stålsat, og Tom har i mellemtiden vendt de manglende DTC-løb til noget meget positivt, som i alle tilfælde vil sætte os endnu mere på landkortet i den kommende tid. Tak for den opbakning fra ejeren af banen til os i Driftsforeningen og i Motor Sport Sønderjylland.

Jeg har ellers været i Amatør- og Ordensudvalget – denne gang i den gamle rolle som bisidder for en kører. Det var med Kim Boisen, der er i den ejendommelige situation, at han kan køre alle steder i Europa med sin bil undtagen i Danmark, hvor reglementet er lavet netop for at udelukke ham. Det blev han så i DM 5 til løbsledens store raseri i øvrigt.

Fra vores side gjorde vi i høj grad gældende, at en endelig startliste måtte betyde, at den er – ja, netop – endelig. Men det fik vi ikke ret i, og tabte derfor appellen.

Men Rallyudvalget havde lagt op til noget meget værre. En hård straf for at have fået nummerplader ved at vise forkerte dokumenter frem. Nå, nu skal sådanne dokumenter slet ikke fremlægges mere (vidste de ikke det i rallyudvalget?), så her slap Kim med lavest muligt sanktion.

Egentlig – og undskyld jeg siger det Kim – det er ligegyldigt med Kim. Man har vi virkelig råd til i dansk rallysport at holde en talentfuld kører væk som Kim Boisen. Har vi virkelig så mange talenter i dansk bilsport.

Selv om rallyudvalget ved mødet lovede at se på det – tror jeg ikke på, at det lykkes at få Kim til start i 2014 heller.

Det var også et af de emner, jeg havde oppe ved den årlige julefrokost, som jeg holder med formanden for Aarhus Automobil Sport, Peter Bentsen. Peter og jeg har kendt hinanden i 100 år – næsten – og vi er heldigvis enig om det meste omkring sporten i DASU. Også heldigvis for det, for Peter har i år været løbsleder for to af de bedste rally, der er kørt i mange år – og har sagt ja til at være med som ansvarlig for to løb i 2014. Det kan rallysporten være godt tjent med.

Jeg selv skal i januar til møde med vores formand i DASU omkring forsikringer. Jeg må på mødet fortælle, at dette vigtige emne ikke lever op til de aftaler, der er indgået med klubberne – og at jeg mener, man skal gøre noget ved det. Gøre noget rigtigt radikalt ved det! Jeg har tilbudt at være med til at rette op på sagerne, men mon ikke janteloven jo går frem for sagligheden?

Holger Møller-Nielsen.