Fart med Fornuft året 2013

Så er der igen gået et kalenderår og vi kigger frem mod 2014.

Vi kan igen konstatere, at året 2013 har budt på mange elever og at alle planlagte kurser blev gennemført. Dog var der enkelte, hvor elevtallet var på minimum, men som sagt gennemført.

Vi havde i dette år de første skader mellem kørende elever, det begrænsede sig til lidt ridser og et par småskrammer. Det skete på den afsluttende del af kurset, hvor der er mulighed for at køre på hele Padborg Park. Det vil de fleste af kursusdeltagerne, de bliver alle godt orienteret, inden de bliver lukket ud på banen, men alligevel løber ivrigheden af med nogen af dem og så er der tit meget tæt på kontakt mellem bilerne, hvilket var tilfældet en enkelt gang.

2013-Fart-Med-Fornuft-01 2013-Fart-Med-Fornuft-02

Det kan jo ske, når man som ung og uerfaren oversatser, selvom man lige har gennemført diverse kørselssituationen over hele dagen.

Her kom 2 biler lige til at røre hinanden i chikanen på den korte langside, hvilket som fortalt gav lidt småskrammer.

Det var en ung herre, der ville i kontakt med den forankørende unge dame, men som jeg bemærkede, så er det ikke populært at være så påtrængende, at det giver ridser i lakken. Nå hun tog det med godt humør.

Ud over det skal der lige nævnes 2 andre episoder, den ene, en ung herre, der havde lånt sin mors VW Polo til kurset, af uforklarlige årsager (han kunne ikke selv forklare sig) kom han ud af kurs i Big Mac Kurven, ca. midt på og fortsatte ind over græsset til autoværnet, hvor bilen stoppede efter en lidt hård kontakt, hvilket betød, at bilen højre forhjørne, forlygte og kofanger blev beskadiget. Bilen måtte desværre udgå og blev senere afhentet ved familien på trailer.

2013-Fart-Med-Fornuft-03 2013-Fart-Med-Fornuft-04
2013-Fart-Med-Fornuft-05 2013-Fart-Med-Fornuft-06

Årets absolutte 12er, var en ung mand (se billederne, de taler for sig selv), der kørte af i sandkassen for enden af Big Mac Kurven.

Det skal her lige nævnes, at det var årets sidste kursusdag og det havde været en særdeles våd lørdag aften og nat, hvilket havde medført, at der var meget vand på banen. Det er således også tilfældet i alle ”sandkasserne” og nok i særdeleshed i den han valgte at køre ud i.

Her stod bilen nok så fint parkeret, det så ikke særlig slemt ud i 1. omgang, men han var dog ikke i stand til at åbne fører døren og måtte kravle hen over passagersædet og ud den vej og her kommer den lidt uvanlige situation.

På vej væk fra bilen og ind mod græsset sank han i til knæene og da han trak benene op igen, så havde sandet hjulpet ham af med sko og strømper. Så senere, form. efter ansættelse ved Nationalmuseet for udgravning, fik han gravet sko og sokker fri. Men igen en frisk ung mand med godt humør og mod på det hele, så da Bjarne med meget lang line havde fået bilen fri af sandets greb, fik den en tur med vandslangen og så var han, og bilen, klar igen.

Dog var vores formand, der netop var til stede den dag så venlig at skaffe ham et på racersko, så han ikke kom hjem med lungebetændelse.

Man kunne se på de andre elever, at de tænkte, ”godt det ikke var mig” og nogle udtrykte lidt overraskelse over, at det kunne gå så stærkt med at ”ryge af banen”.

Jeg vil her også benytte chancen til at udtrykke en stor tak til alle involverede, Motor Sport Sønderjylland, Sønderjyske Forsikring, instruktører, kørelærer, foredragsholdere, hjælpere og alle andre, der gennem året har medvirket til at vores kursus fungerede optimalt. Det har været en fornøjelse at have med alle at gøre. Jeg kan kun glæde mig til næste sæson, hvor jeg er sikker på, at vi nok skal gentage succesen.

Ulrich Kristensen.