Formanden skriver: 24 timer i højspænding

Jeg har det vist som mange af TV’s kommentatorer. Jeg kan ikke huske, hvornår Le mans sidst har været så spændende. Og det var fra allerførste minut. Vore danske kørere kom ganske godt fra start, så de gjorde alt for at spændingen skulle være der fra første minut, og det blev de så ved med helt frem til målflag.

Jeg havde regnet med at skulle drikke en del kaffe for at holde mig vågen i alle 24 timer – men det blev ikke nødvendigt – kørerne sørgede for, at man slet ikke blev søvnig natten mellem lørdag og søndag.

6 danske kørere med i le mans, og de 5 af dem kom på præmiepodiet. Det er der ikke ret mange, der kan gøre bedre. Det viser heldigvis også, at der hele tiden er nye kørere klar til at være med helt fremme, hvor verdenseliten kæmper om sejren.

2014-Bane-Nicki-Thiim-01

Set med klub-briller var det naturligvis start nr. 95 i GTE AM- klassen, ”danskerbilen” som journalisterne havde døbt den, jeg fulgte med størst spænding. Klassen med de fleste deltagere. Vores egen Nicki Thiim var den første i bilen og lagde utrolig flot ud med omgangstider, som lå helt i top. I den klasse blev det i mange timer en jagt på en anden bil i klassen med en dansker bag rattet nemlig start nr 98, hvor danske Christoffer Nygaard var en af kørerne. På et tidspunkt i løbet af natten kom ”danskerbilen” i front i klassen, og der blev den helt til målflaget blev givet.

2 timer inden løbsafslutning blev det dog en lille smule for spændende, da start nr 95 pludselig efter en tur i pitten gik i stå lige efter, at den atter var kørt på banen. Heldigvis kom den hurtigt i gang igen, så derfor kan vi i klubben

Kippe med flaget og ønske stort tillykke med sejren i Le mans i GTE am-klassen til Nicki Thiim og hans medkørere i ”danskerbilen” Kristian Poulsen og David Heinemeier Hanson

Også et Stort tillykke til de andre danske deltagere i Le mans – I leverede alle sammen et superløb og en fantastisk underholdning for alle motorsportsfolk.

Alt i alt et Le Mans, som forløb fuldstændig fantastisk – bestemt også set med danske øjne – og når vi nu hylder alle kørerne, må vi ikke glemme også at hylde de mange frivillige, der gør et kæmpearbejde for at løbet kan afvikles. Mange bruger en uge eller mere for at være med til Le mans, og det hele er for egen regning. Også her er MSS-folk med. Vi har i år haft 17 af vore baneofficials til Le mans for at være med til at bemande et par af de mange flagposter, der er hele vejen rundt på Le mans. Uden de frivilliges indsats ville det være meget svært at afvikle motorløb, så også en stor tak til dem.