Stort felt i årets Danish Endurance Championship

2014-udgaven af Danish Endurance Championship tegner til at blive en festlig og farverig sæson med et felt, der har fået vokseværk i forhold til de foregående år. Antallet af tilmeldte mandskaber nærmer sig de 30, og i alle de tre divisioner, hvor der er udskrevet mesterskaber, er det svært at pege på forhåndsfavoritter.

Flere nye teams har meldt deres ankomst til serien, og det gælder ikke mindst i division 1 for de utunede standardvogne, som sidste efterår fik sin anden ungdom. Her opdagede mange teams muligheden for at køre mange kilometers race til relativt små penge, hvilket Team Gånsager udnyttede til at besætte de to første pladser i mesterskabet med Søren Lauridsen, Skærbæk, og Kenny Rossen, Padborg.

2013-DEC-Team-Vraa-01B

Dette har fået endnu flere til at kaste sig over divisionen. Team Vrå Auto Racing har således valgt at tilmelde to Peugeoter, men man stopper ikke her. Den tunede Toyota Corolla, teamet har anvendt i SSC-klassen, bliver mandskabets tredje bil i Danish Endurance Championship, hvor den indsættes i division 2, som tegner til at blive rigtig hård.

”AD Racing har også meldt sig klar til årets første løb, hvor man ikke blot kommer med to racerbiler, men meget mere,” fortæller Holger Møller-Nielsen, der er repræsentant for seriepromotoren, Driftsforeningen Padborg Park. ”I forbindelse med sin deltagelse indretter AD Racing et stort VIP-område, hvor man inviterer 80-100 gæster fra sit erhvervsnetværk, som i løbet af dagen skal opleve godt race, men også skal serviceres af professionelle kokke.”

Division 3 kommer til at byde på et bredt og varieret felt. Fleggaard Racing kommer med sin Chevrolet Corvette, Roed Racing med en Ferrari 458 og hertil kommer Audi, BMW og ikke mindst en række Peugeot Spidere. Netop sådan en vandt et af sidste sæsons løb, og blandt de nye hold i sådan en prototype er Team Lindholm/Normann Racing, hvor en af chaufførerne, Henrik Bollerslev, Viborg, vandt flere løb i premieresæsonen for Danish Endurance Championship.

2011-DEC-Fleggaard-Racing-01B

”Vi arbejder samtidig på at involvere publikum meget mere i klassen,” fortæller Holger Møller-Nielsen. ”I langdistanceløbene spiller mekanikerne en meget aktiv rolle under løbene, men deres indsats oplever publikum aldrig. Derfor arbejder vi bl.a. med en plan om at lave pit walk i pausen mellem tidtagningen og løbet, så folk kan komme helt tæt på bilerne.”

Danish Endurance Championship vil i 2014 også kunne opleves på tv-skærmene i landets stuer, da der bliver tv-dækning fra mindst to af årets afdelinger. Det er i første omgang sæsonpremieren OK Mobil 1 Padborg Open og så efterårets udmarvende seks-timers løb ved Super Dæk Padborg Prix, der sendes fra. Programmerne er planlagt til at blive fredagsudsendelser på TV3 Sport 1 samt på en række af TV2’s regionalstationer såsom TV Syd og TV2 Nord.