DK Motorsport har tre hold med i Mekonomen Rally

DK MOTORSPORTs kommer bogstaveligt talt på hjemmebane, når femte afdeling af Danmarksmesterskabet i rally afvikles den 20.-21. september. Det bliver nemlig teamets og DK AUTOMOBILERs hovedkvarter på Dandyvej i Vejle, som kommer til at danne rammerne for rallycentrum og serviceplads.

Men teamet er også godt repræsenteret i løbet, for alle tre rallymandskaber er med. Ib Kragh og Mie Petersen skal forsøge at fortsætte de gode takter fra det forrige DM-rally, som de vandt, mens de i deres klasse får konkurrence fra teamkammeraterne Tom Pedersen og Hans Marx. Endelig får Kim Boisen og Jesper Petersen deres første DM-start på dansk grund i flere år.

”Det er vores plan A, at vi skal gentage sejren fra sidst,” siger Ib Kragh. ”Hvis vi skal have en chance for at komme til tops i DM, så skal det nok være nu. Selvfølgelig vil alt stadig kunne nås til det sidste rally, men hvis vi kan vinde dette her løb, så vil vi komme i front pointmæssigt, og så er vi ikke helt så afhængige af, hvad andre skal gøre i det sidste løb.”

Sammen med Mie Petersen har Ib Kragh medvirket til planlægningen af det kommende Mekonomen Rally, og derfor er han bekendt med de veje, der skal konkurreres på.

”Det er nogle gode prøver, og man er klar over, at man skal gå til den,” siger Ib Kragh. ”Specielt den sidste prøve kan blive afgørende, fordi der er mange sving, og så er den 25 km lang. Man kan vinde tyve sekunder, men man kan også tabe tyve sekunder, for det er en prøve, hvor det gælder om at få et godt flow i bilen.”

Mekonomen Rally kommer som det første danske rally i denne sæson til at strække sig over to dage. ”Vi skal nok være klar fredag klokken 21, når løbet går i gang, og så skulle vi gerne se, om vi kan få det til at fungere i mørket,” siger Ib Kragh.

2013-Rally-Tom-Pedersen-01

DK MOTORSPORT’s andet firhjulstrækkerhold føler sig også godt forberedte til at deltage i Meknomen Rally. Tom Pedersen og Hans Marx var således for nylig til start i det tyske Ostsee Rallye.

”Jeg fik lært en masse, og dernede må man ikke køre prøverne igennem en masse gang på forhånd, så jeg lærte virkelig at køre efter noter,” fortæller Tom Pedersen. ”Det er helt sikkert noget, jeg kan bruge. Jeg kørte også på en masse forskelligt underlag i det tyske løb, så jeg tror, at vi står stærkere, end vi ellers har gjort.”

Mekonomen Rally kommer også til at byde på et gensyn med Kim Boisen og Jesper Petersen, der endelig har fået mulighed for at køre i Danmark igen.

2013-Rally-Kim-Boisen-01

”Jeg har altid gerne villet køre herhjemme, og nu er der kommet et løb med en klasse, hvor jeg kan være med. Der er oprettet en klasse, som hedder øvrige biler, og det er lige noget for mig og BMW’en,” siger Kim Boisen.

”Jeg går efter en klassesejr, men det er svært at vurdere mulighederne i det generelle klassement. Min bil har en force i, at den har en høj topfart, men den vil have svært at følge med, hvis det hele tiden svinger og drejer. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at komme så langt frem som muligt og så have et godt løb.”

Eneste ting, der p.t. kan forhindre Kim Boisen i at komme til start i løbet, er hans helbred.

”Jeg brækkede et ribben forleden, da jeg skulle læsse en bil af en trailer, så p.t. kan jeg ikke sidde i et rallysæde, men vi må lige se, hvad ugen bringer. Jeg vil gøre et forsøg,” siger sønderjyden.