Casper Elgaard fik suveræn sejr i søndagens DTC-finale

Casper Elgaard, Århus, endte som en meget suveræn vinder af finalen ved søndagens tredje afdeling af AutoMester Danish Thundersport Championship på Padborg Park. Den regerende DTC-mester havde med to andenpladser i de indledende kvalifikationsheat sikret sig pole position til finalen, hvor han ikke blot lavede en perfekt start, men også hurtigt fik skabt sig et forspring, som han omgang for omgang blev udbygget til 11 sekunder ved det ternede flag.

2015-Bane-DTC-05

Bag Casper Elgaard i finalen blev der kæmpet hårdt og intenst om de efterfølgende pladser.

Her stod kampen til at starte med mellem Ronnie Bremer, Hvidovre, og Kasper H. Jensen, Hinnerup, men førstnævnte manglede det nødvendige fartoverskud, og det betød, at der opstod et større tog, hvor også folk som Mikkel C. Johansen, Slagelse, Jan Magnussen, Roskilde, Dennis Lind, Roskilde, og Nicholai Eberhard, Hinnerup, fik hægtet sig på.

Mikkel C. Johansen – som havde vundet andet kvalifikationsheat – fik arbejdet sig frem på tredjepladsen og udfordrede Ronnie Bremer, men det kom til kontakt mellem dem, og kort tid efter var Jan Magnussen fremme som toer. Jan Magnussen havde vundet første kvalifikationsheat, men gennemførte ikke det andet efter et sammenstød med Sebastian Aarvik, Norge. Jan Magnussen skulle derfor starte finalen fra syvendepladsen, og da han endelig var kommet frem på andenpladsen, var Casper Elgaard over alle bjerge. Til gengæld havde Jan Magnussen rigeligt med luft til Kasper H. Jensen, der ligesom i de to kvalifikationsheat tog en tredjeplads – karrierens bedste resultat.

En anden kører, som kunne notere sig for karrierens bedste resultat, var Nicholai Eberhard, Hinnerup, der blev firer i finalen. Sammen med sin teamkammerat Martin V. Jensen, Hinnerup, var han startet første kvalifikationsheat fra bageste række efter at været blevet frataget sin tid, men igennem de to kvalifikationsheats fik begge kørt sig frem i rækkerne, så de kunne slutte finalen som henholdsvis nummer fire og fem. Senere blev de dog udelukket, da deres biler ikke overholdt reglementet.