Velkommen hjem, verdensmester!

Nicki Thiim vendte i går hjem fra Abu Dhabi, hvor han sikrede sig det uofficielle verdensmesterskab i Mobil 1 Porsche Supercup med det tyske Attempto Racing-team. På Padborg Park blev han mødt af familie, venner og repræsentanter for Motorsport Sønderjylland, som fejrede den unge sønderjydes flotte resultat.

IMG_0251
Formand for Motorsport Sønderjylland, Karin Niebuhr, modtog Nicki med blomster, kram og rosende ord:

– Vi er helt utroligt stolte af Nicki. Mange af os har fulgt ham siden han kørte sine første omgange i en gokart, og at se ham etablere sig selv som et navn i udlandet er stort – også selvom vi aldrig har tvivlet på at det ville lykkes.

Nicki sikrede sig mesterskabet med to sejre efter at mesterskabsrivalen, vennen og teamkollegaen fra årets sejr i 24 timers-løbet på Nürburgring, englænderen Sean Edwards, omkom i en ulykke i oktober måned. For Nicki var det en følelsesladet afslutning på sæsonen:

– Jeg nåede at lære Sean rigtigt godt at kende, da vi vandt 24 timers-løbet på Nürburgring tidligere på året, så det var svært at sætte sig i bilen og vide at jeg kunne vinde mesterskabet over netop ham.

– Hvis jeg skulle vinde mesterskabet foran Sean, så var det vigtigt for mig at bevise at jeg havde kørt mig til det. At det lykkedes med to sejre var helt fantastisk, men der skal ikke være nogen tvivl om at det var den sværeste løbsweekend jeg nogensinde har kørt.

Der er ikke mange timers afslapning for Nicki i denne omgang. Allerede tirsdag eftermiddag drager han igen afsted, denne gang mod Shanghai, hvor han skal deltage i næstsidste afdeling af World Endurance Championship med det danske Young Driver AMR-team.

– Jeg lever for at køre racerløb, så jeg glæder mig selvfølgelig meget til at køre løb med Kristian Poulsen og Christoffer Nygaard igen. Men det bliver også helt okay med et par ugers pause mellem de sidste to løb på kalenderen, indrømmede Nicki med et træt smil.

Motorsport Sønderjylland – m-s-s.dk