Tre forskellige sejrherrer i dramatisk Padborg Finale

2012-Bane-Legend-Felt-04

Padborg Park afsluttede søndag sin 2012-sæson, og det blev en racerdag med alle de ingredienser, der kendetegner et typisk racerløb. Overhalinger og overraskelser. Dueller og dramatik. Og alle disse elementer fandt man i den vel nok mest populære klasse af dem, OK Legend Car Cup, hvor der blev kørt tre løb, som havde tre forskellige vindere!

Feltets yngste kører, den 16-årige Frederik Nymark, Hadsten, startede racerdagen med at tage sin anden sejr i denne sæson, og i det andet var det også en teenager, som krydsede målstregen først. Det var den et halvt år yngre Nicki Petersen, Hornslet, men han fik dog ikke lov til at beholde sejren, da han undervejs i løbet havde påkørt en konkurrent, og straffen herfor rykkede ham fra første- til femtepladsen, hvorfor det i stedet var Lasse Rolighed, Århus, som kunne notere sig for sin første løbssejr i klassen. Tredje og sidste løb blev vundet af en af veteranerne, Kenneth Jensen, Langå, og lige præcis den sejr betød, at han kunne overhale Jason Watt, Herlev, i mesterskabstabellen og gå i front.

At det ikke kun er i pointregnskabet, at Kenneth Jensen og Jason Watt kæmper, understregede de i søndagens andet heat for OK Legend Car, hvor deres kamp om førstepladsen blev så hård og tæt, at det ikke kun var asfalten, men også de omkransende græsarealer, som blev taget i brug. Det udløste en kollision, hvorfra Jason Watt ikke kunne fortsætte, mens Kenneth Jensen dog kunne komme i mål, men på en distanceret 14. plads.

2012-Bane-Legend-Jensen-Madsen-01

I det hele taget var der masser af dramatik i OK Legend Car Cuppen. Et par minutter før Kenneth Jensens og Jason Watts sammenstød blev Thomas Lund, Rødovre, puffet rundt, hvilket skabte tumult blandt de bagvedliggende kørere. Her måtte Tommy Laugesen, Silkeborg, ty til inderkredsens grønsvær, hvor han desværre slog en saltomortale med sin bil. Han slap uskadt fra uheldet og med mekanikernes indsats blev han klar til tredje og sidste heat – noget som ikke lykkedes for Lars Mogensen, Silkeborg, der tidligere på dagen var blevet påkørt under tidtagningen ligeledes med en saltomortale til følge. Han fik heller ingen skrammer, men bilen kunne ikke gøres klar.

Kampen om OK Legend Car Cuppen har efter Padborg Finale for alvor spidset til.

Der er ikke blot kommet ny mand i front – Kenneth Jensen – hans forspring til Jason Watt er på blot 3,5 point. Hertil kommer, at der også er sket rokeringer bag dem, hvor Nicholai Sørensen, Sindal, nu har overtaget den sammenlagte tredjeplads fra Ole Madsen, Ringsted. Sidstnævnte måtte udgå med en ødelagt motor i første heat, men heller ikke Nicholai Sørensens dag var perfekt, da han også døjede med motorproblemer. Og bagfra er Frederik Nymark nu rykket frem på den sammenlagte femteplads!