Race i lygternes skær ved Super Dæk Night Race

Sidste års succes gentages, når Padborg Park på lørdag afholder den anden udgave af sit Super Dæk Night Race. Hvor de andre løb på racerbanen ved den dansk-tyske grænse foregår fra tidlig morgen til sen eftermiddag, er det anderledes ved Super Dæk Night Race.

2016-Supertourisme-Felt-02

Her starter raceraktiviteterne først klokken 12.00, og så varer de ellers helt frem til klokken 22.00. Dette betyder, at den sidste del af løbet kommer til at foregå i mørke, og det kommer til at give deltagerne en masse nye udfordringer og tilskuerne en lang række andre oplevelser. For kørerne bliver en af udfordringerne, at de ikke længere er i stand til præcist at kunne spotte deres bremsepunkter. Og det nytter ikke noget at bremse tidligere end normalt, for så vinder man ikke løb. Og for publikum bliver det en speciel oplevelse at se lysene fra bilernes forlygter, når de kører ind på starten af den 700 meter lange langside og derefter nærmer sig tribuneområderne, hvor der skal bremses inden det svære dobbelte vinkelsving.

Stikflammer i aftenmørket vil publikum også kunne opleve ved årets største racerlørdag. Hovedattraktionen ved Super Dæk Night Race bliver nemlig den næstsidste afdeling af OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo, og når kørerne går af gassen for at bremse for enden af langsiden, bliver det med store stikflammer, der står ud fra bilernes sidemonterede udstødningsrør.

Årets mesterskab i OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo er langt fra afgjort, men Michel Nykjær, Næstved, starter som klar favorit. I sin KIA har han formået at vinde mindst et af de tre løb, der køres ved hver mesterskabsafdeling, og det har givet ham en solid føring foran Frederik Nymark, Hadsten, og Kevin Rossel, Daugaard, der indtager anden og tredjepladsen. Frederik Nymark har været godt kørende, men ved den seneste afdeling af mesterskabet var han dog uheldig og tabte terræn til Michel Nykjær.

Martin Vedel Mortensen, Odense, er en af de nye kørere i klassen, og han lagde ud med allerede i sin debutweekend at vinde løb i OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo. Siden har han haft et voldsomt uheld på Ring Djursland, men er vendt stærkt tilbage med en sejr i seneste afdeling.

OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo kører to af sine tre løb i mørke, og der bliver også mørkekørsel for deltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen, Formel Ford og et felt af historiske biler. Udover baneløbene vil man lørdag den 3. september også kunne opleve masser af motorbrøl, når en række Grand Prix-biler giver opvisning, ligesom der er highspeed-ture for publikum.