OK Legend Car Cuppen med ved Classic Race Aarhus

Der venter deltagerne i OK Legend Car Cuppen en ny udfordring i den kommende sæson. Deltagerne i Danmarks sjoveste racerklasse skal nemlig ikke blot kæmpe om point og pokaler på de permanente danske racerbaner, men skal også prøve kræfter med den smukke og udfordrende gadebane i Århus. Det sker ved næste års udgave af Classic Race Aarhus, der køres den 17.-19. maj.

Racerbilerne i OK Legend Car Cuppen har måske nok kun nogle få år på bagen, og de vil derfor udgøre den nyeste klasse ved den fjerde udgave af løbet, som sidste år blev overværet af mere end 20.000 tilskuere. Men sjælen i de små legend-racere passer i den grad ind med de historiske biler, som udgør krumtappen i det store arrangement.

2012-Bane-Legend-Laugesen-Soerensen-01

Bilerne i OK Legend Car Cuppen er kopier af flere af de modeller, som de store amerikanske bilproducenter fremstillede i trediverne. Ordet kopi er i øvrigt en meget passende betegnelse, for karrosserierne er nemlig udformet efter seks forskellige tidstypiske modeller såsom Fords sedan- og coupé-modeller fra 1934 og Chevrolets tilsvarende karrosserivarianter fra 1937. Og rent faktisk besad originalerne også motorsports-DNA, for det var disse biler, spritsmuglerne brugte i forbudstidens USA, hvor man kørte fra politiet – en aktivitet, der siden lagde kimen til den store NASCAR-serie.

Udover den underliggende teknik adskiller legend-racerne sig på et område markant i forhold til deres åndelige ophav. De er nemlig blot i fem ottendedeles størrelse af originalerne, men det skal man ikke begræde. Det gør blot, at der kan være endnu flere racerbiler i den snævre hårnål, der ved afslutningen af Strandvejen skal føre bilerne op ad Oddervejen.

Der bliver garanti for drama, når OK Legend Car Cuppen kommer til Classic Race Aarhus. Den fjerde udgave af løbet kommer nemlig til at tælle med til mesterskabet, der er kendt som en meget tæt affære med felter på typisk 25 biler, hvor de altid bliver kæmpet – bl.a. fordi man i såvel det første som det sidste af de tre udskrevne løb starter i omvendt startrækkefølge! Det giver drama, men giver også topkørere som Jason Watt, Herlev, og Kenneth Jensen, Langå, mulighed for at bevise deres kunnen, når de med flotte overhalinger kører sig op gennem feltet.

Tank penge til MSS

<a href='http://m-s-s.dk/klubben/kalender-2/'>Kalenderen</a>