Historisk weekend med lokal sejr

Padborg Park tog i weekenden hul på sin efterårssæson med den traditionsrige Oldtimer/Youngtimer-weekend, hvor der blev kørt race med historiske maskiner. Og der var alt, hvad hjertet begærede udi de klassiske grene af motorsporten, hvad enten det var historiske racerbiler eller klassiske motorcykler, som var mere end 15 år gamle.

2016-Oldtimer-03

Flere hjemmebanekørere var til start på Padborg Park, og køreren, som det gik bedst for, var Anders Tage Jensen, Randerup.

I sin 45 år gamle blå BMW 2002ti var han oppe mod flere hårde modstandere i den såkaldte 71-klasse, specielt mod Tommy Kjehr, København. Københavneren havde sin første start på den sønderjyske racerbane i sin specielle Opel Kadett 1900, men de mange tidligere starter gjorde, at han vidste, hvor han skulle placere sin seneste sportsrekvisit i svingene. Anders Tage Jensen pressede ham, men der var også pres den anden vej, og på et tidspunkt i deres kamp skulle parret indhente en langsommere kører med en omgang for enden af langsiden. Tommy Kjehr gik venstre om, Anders Tage Jensen højre om, men endte med at måtte køre en tur igennem pitten for at undgå såvel en kollision som en tur i sandkassen.

I det afsluttende heat kæmpede Tommy Kjehr og Anders Tage Jensen igen, og Tommy Kjehr var netop kommet forbi Anders Tage Jensen, da han i sine bestræbelser for at trække fra ham, satte et hjul udenfor asfalten, spandt rundt og havnede i autoværnet. Heldigvis kun med materiel skade. Herefter var det så Lars Bøjvad, Højbjerg, som udfordrede Anders Tage Jensen, men nærmest i samme øjeblik, som han var gået forbi og havde taget førstepladsen, gav han for meget gas og spandt rundt. Såvel Anders Tage Jensen som Lars Bøjvad kunne dog afslutte weekenden med hver sin klassesejr i det samlede resultat.

2016-Motorcykler-03

Der var også tre motorcykelfelter på programmet, og her fik et af felterne den lunefulde danske sommer at mærke. Midt under det afsluttende løb søndag eftermiddag trak en regnbyge fra vest mod øst og gav i to minutter regn, som nødvendiggjorde, at løbet blev stoppet en omgang tidligere end planlagt. Heldigvis var der ingen deltagere, som styrtede på den pludseligt våde bane, mens de klassiske motorcykler hurtigt var tørre igen.

Næste arrangement på Padborg Park bliver Super Dæk Night Race lørdag den 3. september.