Årets weekend for Legend-kørerne køres på Padborg Park

Det bliver årets weekend. Intet mindre. I hvert fald for deltagerne i den populære OK Mobil 1 Legend Car Cup, når der atter køres race på Padborg Park. Normalt køres der en mesterskabsafdeling pr. weekend, men Padborg Supertourisme Night på lørdag og søndag bliver på mange måder anderledes. Der køres nemlig en mesterskabsafdeling såvel lørdag som søndag. Så hele seks løb skal deltagerne i den sjove racerklasse ud i.

Men festlighederne stopper ikke her.

2015-Bane-Legend-13

For første gang nogensinde skal deltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen også køre race efter mørkets frembrud. Lørdagens første heat er programsat til klokken 17.00. Det andet til klokken 19.20 og det sidste klokken 20.10. Og på det tidspunkt er solen for længst gået ned over racerbanen ved den dansktyske grænse. Men heldigvis vil Padborg Park være oplyst med kunstlys, så racerkørerne får masser af hjælp til at finde rundt, selv om det vil være anderledes end det, de hidtil har været vant til.

Et andet festligt indslag bliver den årlige skønhedskonkurrence. Et panel bestående af designeksperter vurderer bilerne i feltet – ikke ud fra hastighed og accelerationsevne, men ud fra, hvordan de er dekoreret. De fem flotteste udvælges til finalerunden, hvor det skal afgøres, hvilken Legend-car, der er den flotteste. Det er tredje gang, at skønhedskonkurrencen finder sted, og de to foregående år er det Tommy Laugesen, Silkeborg, der med to vidt forskellige designs har vundet konkurrencen. Kan han score et hattrick?

Men på banen bliver der også givet gas. Mesterskabsafdelingerne lørdag og søndag er henholdsvis tredje- og næstsidste i årets OK Mobil 1 Legend Car Cup, og selv om de næppe vil være afgørende for, hvem der tager titlen, så vil de med garanti reducere feltet af medaljekandidater.

Nils Kvorning, Viborg, har siden sæsonstart været førende i mesterskabsopgøret, men han vil helt sikkert blive udfordret. Specielt Christian Høgh, Århus, og Kevin Verner Jensen, Silkeborg, er kommet stærkt på det seneste, men også kørere som Lasse Rolighed, Daugård, Kenneth Jensen, Langå, Nicholai Sørensen, Sindal, og førnævnte Tommy Laugesen har evnerne til at kæmpe med om pokalerne.

Mens løbene lørdag køres sidst på eftermiddagen og først på aftenen, køres søndagens løb i tidsrummet fra 14.00 til 17.00. Ved løbsweekenden på Padborg Park køres der også løb for Danish Supertourisme Turbo, Zenergy Super Challenge, Formel Ford og Nordisk BMW Cup.