Trods få tilmeldte, blev Jysk Fynsk mesterskab i Gokart i Skærbæk, et stort arrangement.

60 gokart kørere og deres teams blev det alligevel til.

 

Lørdag d. 20 september var en af de to dage,  hvor 2. afdeling af det jysk fynske mesterskab i Gokart skulle afvikles, i Motor Sport Sønderjyllands regi.

Fem lokale kørere med løbs erfaring i, hvordan en gokart skal køres, stillede op på deres lokale bane Gokart Center Skærbæk, hvor klubbens racekart  afdeling har hjemsted.

Mikkel Tygesen no. 1 sept 2014
Mikkel Tygesen øverst på skamlen ved JFM i Skærbæk i går

Her taler vi om vore største talenter, så som Rotax Minni køreren, Mikkel Tygesen fra Løgumkloster, som i fredags fyldte 11 år. Eller Mikkel Gårde Pedersen, i Miniput, 5 år gammel. Mikkel er søn af Padborg Parks ejer Tom Petersen, og falder bestemt ikke langt fra stammen. Mikkel Gårde Pedersen kørte en anden plads hjem i Miniput klassen, trods ambitionerne fra både Mikkel selv og ikke mindst hans forældre, om en første plads. For disse små og meget unge kørere, er legen den største del af arrangementet, men man kan godt fornemme at konkurrence momentet, meget hurtigt følger med.

Mikkel Tygesen, fører ikke klassen, Rotax mini, i  det Jysk Fynske og det Danske mesterskab i klassen. Men Mikkel er sikker på en podieplads i begge mesterskaber. Mikkel gjorde heller ingen forskel på dagen i Skærbæk. Han fik gennem dagen styr på gokarten, og trods lidt vanskeligheder med finjusteringen af Gokarten, over tidskørslerne og kvalifikationerne, kørte Mikkel Tygesen en sikker første plads hjem, foran sine værste konkurrenter, fra vore naboklubber Als, Vojens, Grindsted og Ikast.

I Rotax Senior havde vi tre lokale kørere, nemlig Michael Ellegård, Bennet Ahrens Theis Kroot. Theis var i forvejen favorit i sin klasse, med Bennet Ahrens lige i hælene, ligger de to til at vinde det Jysk Fynske mesterskab, allerede inden den sidste afdeling  i Asserballe på Als d. 4. og 5. Oktober. Theis Kroot er allerede Dansk Mester i Rotax Senior, før det sidste DM løb i næste weekend i Ikast.  I Lørdagens afdeling fik Bennet Ahrens en anden plads foran Theis Kroot på førstepladsen.

Teis famile, far Jos og svoger

Theis far og Theis svoger, samt venner af familien hjælper til med opsætningen i dag, måske!!!

Da tilmeldingsfristen for net tilmeldinger var udløbet, overvejede Johnny Bertelsen, formand for Race Gokart udvalget på Gokaret Center Skærbæk, at reducere arrangementet med en dag.  Som tænkt så gjort. Arrangementet blev dermed afviklet over kun en dag, trods lidt protester blandt de aktive kørere der havde planlagt weekenden anderledes. Men så som Johnny siger, så må i altså få jer tilmeldt i tide, så vi ikke ricikerer at der kommer 20 efteranmeldelser, som i indeværende weekend. Hvis disse havde været forhånds tilmeldt, ville arrangementet nok alligevel have været afviklet over 2 dage. Men det kunne man jo ikke forudse, siger formanden. Johnny siger hermed tak til alle dem fra egen og andre klubber, der alligevel mødte op, og støttede op om vores arrangement.

Simone og Johnny Pokaloverræk

 

Johnny Bertelsen og Da´tter Simmone, står uddelingen af pokalerne, sammen med masser af andre gøremål ved stævner.