Ole Petersen, Bredebro kører 1600 Challenge på Djursland.

Der venter nye udfordringer for mange af kørerne i Yokohama 1600 Challenge, når de i den kommende weekend gæster Ring Djursland.
24 kørere er tilmeldt den 2. afdeling af dette års officielle DIF Danmarksmesterskab, og 10 af disse kørere har ikke tidligere kørt på banen, som er helt lukket for testkørsler i modsætning til de 2 andre Danske baner.
Morten Jespersen i den nye Peugeot 208 var suværen ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen i slutningen af april, og smed kun 1 enkelt potentielt point væk i løbet af weekenden. Det betyder dog også, at han skal have maximum succesballast på 100kg med i bakkerne, hvilket helt sikkert kommer til at betyde noget på omgangstiderne.

Foto: CN Photo
Rudi Larsen håber på meget mere held og fart på Ring Djursland i forhold til Åbningsløbet, nu hvor styrtøjet nu er 100 % som det skal være.
Ole Petersen med 50kg bliver næsttungest, mens Jonas Lynge og Dennis Bannergaard skal have 40kg med hver. Karsten Olsen kørte med to top-5 placeringer 30kg hjem til ballastkassen, og sidst men ikke mindst skal Kasper Nybo montere 10kg ekstra kilo i bilen.
Derudover har Carsten Rasmussen også kørt 30 kg ind på kontoen, men han er dog ikke tilmeldt løbet ved tilmeldingsfristens udløb. Man kan dog stadig nå at tilmelde sig efterfølgende, imod et mindre efteranmeldelsesgebyr, så måske kommer han alligevel for at forsvare føringen i Oldboysmesterskabet. Som altid tager man bare succesballasten med til det næste løb i indeværende sæson, som man deltager i. Så hvis den hvide Peugeot 207 #8 ikke kommer på banen denne weekend, ligger de 30kg og venter på ham til senere i sæsonen.
Der venter formentlig også store omvæltninger i mesterskabsstillingerne. I det generelle mesterskab er der kun 20 point mellem 2. pladsen og 9. pladsen. Hvis man kigger yderligere 20 point bagud, har man så 11 kørere indenfor den ramme. Men 23 point at køre om i hvert heat plus 3 point i kvalifikationen, bliver der med garanti kamp om hvert eneste point.
Foto: CN Photo
Andreas Top Jensen fik en god debut på FDM Jyllandsringen hvor det blev til henholdsvis en 2. og 3. plads i Rookiemesterskabet. Bliver det til en sejr i denne weekend?
I Rookiemesterskabet har Ole Petersen taget føringen med en dobbeltsejr foran Brian Johannesen og Andreas Top Jensen som ligger a point på 2. pladsen. Men Mads Hedegaard Frederiksen og Niklas Voetmann er også i stand til at tage føringen i mesterskabet, hvis alt flasker sig for dem.
Som tidligere omtalt så fører Carsten Rasmussen Oldboysmesterskabet, mens Michael Scharstein, Rudi Larsen og Jimmy Bob Søgaard Jensen alle ligger a point.
Michael ”Gnist” Christensen deltager for første gang i år i klassen, så der bliver med sikkerhed lidt ekstra kamp om podiepladserne i Oldboysmesterskabet denne weekend.
Lars Christensen får hans debutløb denne weekend, efter at have taget racerlicens på FDM Jyllandsringen tidligere på året. Navnet siger måske ikke umildbart folk noget, men han er far til Morten Christensen, som har deltaget i Yokohama 1600 Challenge gennem flere sæsoner. Så det bliver spændende om Mortens fart, som han har vist ved adskillige lejligheder, er noget at han har arvet fra faderen.
Hvis vi kigger på Pole Position og heatsejre i den kommende weekend på Ring Djursland, kommer der pludselig en joker i spil.
Sidste års DM 2’er Steffen Petersen stiller nemlig op til dette løb, og han har altid kørt hurtigt på den kuperede bane nær Kolind. Det blev lige præcis bevist med Pole Position og 1 heatsejr i 2013.

Foto: CN Photo
Michael Scharstein har vundet flere løb i Yokohama 1600 Challenge gennem årene. Han kommer til Ring Djursland helt uden succesballast og har kørt adskillige podiepladser hjem på banen, så måske er dette weekenden hvor alt klapper for ham. Her foran Ole Petersen.
Så mulige sejrherrer tør vi ikke spå om. Der er 6 kørere blandt de tilmeldte som tidligere har vundet løb i Yokohama 1600 Challenge, mens der er en håndfuld mere udfra vores vurdering, som potentielt kan vinde deres første løb denne weekend – hvis alting går deres vej.
Tidsplanen for den kommende weekend er følgende:
Lørdag 31. maj
Træning                                09.55-10.15
Søndag 1. juni
Kvalifikation                       08.15-08.35
Løb 1                                   10.30-10.50                       15 min. + 1 omgang
Løb 2                                   13.35-13.55                       15 min. + 1 omgang
Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge