Kim Boisen og Jesper Petersen vandt tysk rallymesterskab

Kim Boisen og Jesper Petersen fik i den sidste oktober-weekend en flot afslutning på deres sæson. Godt nok blev det ikke til nogen generalsejr i det traditionsrige 3-Städte-Rallye, men holdet tog en klassesejr og blev nummer seks generelt i det sydtyske løb.

”Jeg havde ikke regnet med, at vi kunne blive nummer seks generelt, for der var mange kilometer grus i løbet, hvor firhjulstrækkerne havde en fordel, så det slutresultat kunne ikke være blevet meget bedre,” siger en glad Kim Boisen.

Klassesejren og pointene for den generelle sjetteplads betød også, at Kim Boisen og Jesper Petersen blev samlede vindere af ADAC Rallye Masters med et komfortabelt forspring til nummer to.

2012-Rally-Kim-Boisen-05

”Klassesejren var vores sjette i træk i år, og vi har ikke bare vundet mesterskabet i vores klasse, men også mesterskabet for alle klasser. Det er meget specielt, for det er en titel, som ingen andre får i år, og det vægter jeg da virkelig højt, for det havde jeg ikke regnet med kunne lade sig gøre,” siger Kim Boisen. Han tager dog sin seneste titel med sin vanlige, sønderjyske ro.

”Jeg blev dansk mester, da jeg var 30, og kan så blive tysk mester, nu hvor jeg er blevet 50. Da jeg blev dansk mester, var det meget stort, men nu er vi kommet over den alder, hvor vi render rundt med armene i vejret. Dette her var bare et mål, vi gik efter, og det lykkes.”

Der var dog visse prøvelser, som Kim Boisen og Jesper Petersen blev udsat for i 3-Stådte-Rallye, der blev kørt tæt ved grænsen mellem Tyskland og Østrig.

”Der var stort set ikke den slags vejr, vi ikke prøvede at køre i,” fortæller Kim Boisen. ”Under en stor del af løbet regnede det, og mange af hjulsporene var fyldt med vand, og på de sidste to hastighedsprøver begyndte det at sne. Der kom ikke så meget, at det blev liggende, men vi kørte i en tunnel af fnug.”

”Bortset fra vejret, så gik det godt. Det var også sjovt, at Heino Mejer blev nummer to i vores klasse, så der kom to danskere på podiet før der kom en tysker til præmieoverrækkelsen!”

Med venlig hilsen

DK Motorsport

Per Johansen