Det bliver historisk i Haderslev

Motor Sport Sønderjylland står som arrangør af Haderslevløbet, der er et minirally, som finder sted lørdag den 2. juni med Danmecs areal i det nordlige Haderslev som udgangspunkt. Løbet tæller som tredje afdeling af den nye turnering Mini Rally Syd, men Haderslevløbet vil også få deltagelse af en gruppe helt specielle rallybiler.

2012-Minirally-02

”Det er de historiske og klassiske rallybiler, som kommer til start i løbet,” fortæller løbsleder Preben Johannsen. ”Løbet tæller nemlig som tredje afdeling af DASU’s mesterskab for historiske rallybiler og den tilsvarende cup for klassiske rallybiler.”

Det er dog ikke veteranbiler, man vil kunne opleve i adstadigt tempo på de tre hastighedsprøver nord og syd for Haderslev, som indgår i løbet på den første lørdag i juni. Det er i stedet en række ældre rallybiler fra typisk sidste halvdel af halvfjerdserne og første halvdel af firserne, som kommer til start.

”De øvre aldersgrænser stopper ved 1986 og 1987 for henholdsvis de historiske og de klassiske rallybiler,” forklarer Preben Johannsen. ”Mens de historiske rallybiler skal fremstå i mere eller mindre præcis samme tekniske udformning, som dengang de som nye blev bygget op til rallybrug, så er reglerne lidt friere for de klassiske rallybiler.”

Den type biler, man vil kunne opleve i Haderslev er eksempelvis klassiske Ford Escorter og Opel Asconaer – begge bilmodeller med baghjulstræk, noget som man ikke så tit ser på moderne biler længere.