Vore yngste bane medlemmer gør sig bemærket i den grad i 1600 challenge

Ole Petersen og Andreas top Jensen er ikke til se bort fra i denne klasse

Der var masser af kampe gennem feltet, da Yokohama 1600 Challenge gæstede Ring Djursland til den 4. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet.
20 biler havde sat kursen mod bakkerne nær Tirstrup for at forsætte kampen i det tætte mesterskab, efter at have holdt halvanden måneders sommerferie siden det seneste løb.
Morten Jespersen havde inden weekenden fået opbygget et rigtig godt forspring i mesterskabet til Ole Petersen, Karsten Olsen og Jonas Lynge på de efterfølgende pladser. Men både Morten Jespersen og Ole Petersen skulle have 90kg succesballast med, så de vidste på forhånd, at det ikke ville blive nogen nem weekend.

Foto: CN Photo
Der blev lidt vandkamp i denne weekend. Her med Ole Petersen (97) foran Brian Johannesen (66), Morten Jespersen (27) og Jonas Lynge (56) + resten af feltet.
I Rookiemesterskabet havde Ole Petersen haft en rigtig god forårssæson, så han indtog føringen foran Andreas Top Jensen, Brian Johannesen og Mads Hedegaard Frederiksen.
Carsten Rasmussen var i front af Oldboysmesterskabet foran Michael Scharstein, med Jimmy Bob Søgaard Jensen og Rudi Larsen på de efterfølgende pladser.
Yokohama 1600 Challenge havde også gæstet banen i forårsæsonen, men siden da var der kommet ny asfalt på. Derfor gik alle kørerne også og var meget spændte på første træning lørdag morgen.
Det stod hurtigt klart at den nye asfalt var væsentlig hurtigere end den gamle, samt leverede et fantastisk greb. Tiderne var hurtigt nede på det der før i tiden var kvalifikationstider.
Dennis Bannergaard endte med at blive den hurtigste mand foran Carsten Rasmussen og Ole Petersen.

Foto: CN Photo
Kenneth Jerkel får mere og mere fart på i den sorte Suzuki Swift Sport.
Lørdag eftermiddag var det tid til kvalifikationen, hvor der var spænding med hensyn til hvor meget mere tiderne ville falde. Her satte Dennis Bannergaard en rigtig god tid allerede på sin 2. omgang, som konkurrenterne så kunne jagte. Carsten Rasmussen var ikke sen til at tage imod den udfordring og satte på sin 4. omgang en endnu bedre tid. Det lykkedes Bannergaard at få lidt mere af tiden, mens Ole Petersen, Brian Johannesen og Karsten Olsen forsøgte ihærdigt på at snuppe førstepladsen fra Rasmussen og Bannergaard.
Da de 2 minutter var gået kunne man konstatere at Carsten Rasmussen havde taget Pole Position foran Dennis Bannergaard, Ole Petersen, Brian Johannesen, Morten Jespersen og Karsten Olsen. Disse 6 kørere var adskildt af mindre end et halvt sekund – hvorefter de næste 7 kørere var adskildt af mindre end 1 sekund!
Der var 6 forskellige bilmærker/modeller i top 10, så det er en klar indikation om at vægt/effektforholdet passer perfekt, og giver mulighed for stor variation hvad angår biler.

Foto: CN Photo
Andreas Albers har haft en virkelig svær forårssæson, men fik endelig rigtig positiv oplevelse med hele 5 DM point i heat 2.
Søndag morgen syntes vejrguderne at sommeren havde varet længe nok, og valgte derfor at slå over i eftervejr med regn og rusk. Det havde regnet lidt om natten, men en halv time før bilerne skulle på banen åbnede sluserne, så der ikke var tvivl om, om der skulle regndæk på bilen eller ej.
Da starten skulle gå, var der endda et par kørere som var så forhippet på at komme afsted, at de fik kørt inden de røde lamper gik ud. Pole manden Carsten Ramussen fik 2 strafbaner for tyvstart mens Ole Petersen, som holdt lige bag Ramussen, blev lidt forstyrret af manden umildbart foran ham, så han blev trukket med. Denne blev dog kun takseret til en enkelt strafbane. Tyvstarten i sig selv var dog ikke nok til at Rasmussen kunne forsvare føringen, og Dennis Bannergaard kom i spids, hvor han så lå og kontrollerede løbet.
Anderledes så det dog ud bag ham, hvor der flittigt blev byttet pladser. Da Rasmussen og Petersen faldt lidt tilbage i feltet pga deres strafbaner, kunne Morten Jespersen tage 2. pladsen, men skarpt forfulgt af Jonas Lynge, Brian Johannesen, Andreas Top Jensen og Tue Nielsen – men også Carsten Rasmussen og Ole Petersen som kæmpede sig tilbage gennem feltet.
Efter 15 regnvåde omgange krydsede Dennis Bannergaard målstregen som forreste mand, foran Morten Jespersen og Andreas Top Jensen. Dermed kørte Top Jensen hans første podieplads i banesporten hjem i den hvide Suzuki Swift Sport med nummer 84 på siden.

Foto: CN Photo
Ingen kunne stoppe Dennis Bannergaard i heat 1. Suveræn sejr i det våde element.
Efterfølgende blev Carsten Rasmussen udelukket fra heatet pga. manglende personlig udrustning, og valgte herefter så selv ikke at deltage mere i weekendens aktiviteter.
Rudi Larsen tog sin første sejr i Oldboysmesterskabet, siden det blev oprettet, foran Jimmy Bob Søgaard Jensen og Michael Scharstein.
I Rookiemesterskabet tog Andreas Top Jensen sin første sejr i det mesterskab foran Ole Petersen, Brian Johannesen, Mads Hedegaard Frederiksen og Kenneth Jerkel.

Foto: CN Photo
Andreas Top Jensen tog både sin første podieplacering generelt i Yokohama 1600 Challenge og sin første sejr i Rookiemesterskabet i weekendens første heat.
Karsten Olsen var manden som sluttede 8’er i heat 1 og derved skulle starter på Pole Position i løb 2 foran Mads Hedegaard Frederiksen og Tue Nielsen. Nu var banen imidlertid tørret helt op, så der kun var nogle små våde pletter langt udenfor idealsporet. Derved var alle kørere også på slicksdæk.
Det blev dog Morten Jespersen som stjal al opmærksomheden allerede inden de 5 røde lamper slukkede. Han lavede nemlig en kæmpe tyvstart fra 7. position, og lå allerede i front inden bilerne nåede ud af sving 1 første gang! Det blev så takseret til en Stop-and-Go straf, som derved betød enhver sejrsmulig var forduftet.

Foto: CN Photo
Starten på Heat 2. Karsten Olsen (9) foran Tue Nielsen (5), Mads Hedegaard Frederiksen (44) og Morten Jespersen (27) – samt resten af feltet.
I stedet satte Karsten Olsen fuld damp på oppe foran, og trak hurtigt et stort forspring til forfølgerne. Rent faktisk var det teltkammeraten – og rookie – Brian Johannesen som lå og jagtede ham, mens konkurrenterne prøvede at fange de 2. Først Jonas Lynge, herefter Dennis Bannergaard inden det til sidst lykkedes Ole Petersen at snuppe 2. pladsen fra Johannesen.
Men Karsten Olsen kunne ingen røre, selvom Ole Petersen nærmede sig hurtigt på de sidste omgange. Den tætteste afgørelse stod dog mellem Johannesen og Bannergaard med kun 0,031 sekunder imellem dem over målstregen, med Johannesen i den hvide Citroen Saxo forrest.

Foto: CN Photo
Podiet i heat 2. Karsten Olsen en rigtig glad 1.gangs vinder i asfaltbanesporten foran Ole Petersen og Brian Johannesen.
I Rookiemesterskabet snuppede Ole Petersen derfor også sejren foran Brian Johannesen med Mads Hedegaard Frederiksen på 3. pladsen.
Rudi Larsen lavede en overhaling på Michael Scharstein i allersidste sving, og snuppede derved en dobbeltsejr i Oldboysmesterskabet, mens Jimmy Bob Søgaard Jensen tog sig af 3. pladsen.

Foto: CN Photo
”Vi hugger næsten alt” står der på Stenhuggeren Rudi Larsen’s motorhjelm. Han huggede i hvert fald sejren i Oldboysmesterskabet fra Michael Scharstein i sidste sving i heat 2.
I det generelle DIF Danmarksmesterskab forsvarede Morten Jespersen føringen, og selvom konkurrenterne kom lidt tættere på, har han stadig mere end 1 sejrs forspring pointmæssigt. Ole Petersen indtager 2. pladsen foran Karsten Olsen, Jonas Lynge og Dennis Bannergaard.
I Rookiemesterskabet lykkedes det trods de 90kg succesballast for Ole Petersen at udbygge føringen, så han nu er mere end hvad man kan score på en hel løbsweekend foran Andreas Top Jensen. Brian Johannesen ligger dog og ånder Top Jensen i nakken mens Mads Hedegaard Frederiksen heller ikke ligger lagt efter.

Foto: CN Photo
Brian Jakobsen har altid været lidt af en vandhund i den hvid/grønne Toyota. Det bevidste han endnu engang denne weekend, hvor han tog karrierens bedste resultat med en 9. plads i heat 1. Et resultat som forbedrede den tidligere rekord – som også var sat i regnvejr.
Yokohama 1600 Challenge skal allerede på banen igen om mindre end 2 uger, når Grand Prix Danmark køres på FDM Jyllandsringen 29.-31. august.
 
Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge