Vil du til race i udlandet? Så start på Padborg Park

Der er mange, som gerne vil opleve et racerløb på en af de store udenlandske racerbaner som Le Mans, Nürburgring eller Spa-Francorchamps. Mange oplever det også i tilskuerens rolle, men rent faktisk er det også muligt at være med på ’den rigtige side af hegnet’. Enten som kører eller officials.

Det kan mange af medlemmerne i Motor Sport Sønderjylland skrive under på. I de senere år har flere af dem været aktive på den ene eller anden måde på de store udenlandske racerbaner.

”Det er efterhånden blevet en fast tradition, at en af flagposterne ved 24-timers løbet på Le Mans bliver bemandet med officials fra klubben, og sidste år havde vi også en gruppe officials, der var i funktion til Formel 1-løbet i Belgien,” fortæller formand for aktivitetsudvalget, Herluf Jensen, Esbjerg. Han har også selv været aktiv i udlandet.

2011-Bane-Official-paa-Spa-01

”Jeg har flere gange deltaget i de store klassiske løb på Spa i Belgien og ved Oldtimer Grand Prixet på Nürburgring. Det giver en hel masse indtryk at være med sådanne steder.”

Netop indtrykkene og oplevelserne herfra vil Herluf Jensen sammen med flere af sine klubkammerater dele med andre, når Motor Sport Sønderjylland lørdag den 21. januar holder et uformelt klubmøde på Padborg Park.

”Vi starter klokken 11. Klubben er vært for en kop kaffe, og så vil vi ellers fortælle om vores oplevelser og om, hvordan man selv kan komme til udlandet som aktiv. Hvad enten det er som kører eller officials,” siger Herluf Jensen.