Vejret gav langdistancekørerne ekstra udfordringer

Årets længste baneløb blev søndag kørt på Padborg Park. Dagen efter Super Dæk Night Race gjaldt det den tredje af fem afdelinger i årets Danish Endurance Championship på den sønderjyske racerbane, og det blev et løb, hvor det omskiftelige sensommervejr sørgede for ekstra udfordringer for deltagerne.

2016-DEC-10

Det seks timer lange løb blev skudt i gang på en bane, der var våd, men i løbet af den første time dannede der sig et tørt spor, hvilket fik holdene til et for et til at køre i pit for at skifte fra regnvejrsdæk til tørvejrsdæk. Men selv om det nu gik hurtigere, kunne det også gå lidt for stærkt. Det måtte Kristian Jepsen, Aarhus C, i feltets hurtigste bil sande.

”Jeg skulle overhale en konkurrent i det hurtige Big Mag-sving, men ramte en vandpyt, og så kurede jeg af banen,” fortalte Kristian Jepsen efterfølgende i pitten, hvor teamets mekanikere brugte over en time på at reparere den bil, som meget suverænt vandt årets første løb i Danish Endurance Championship. Teamet var herefter uden chance for sejren, men kunne dog gennemføre.

2016-DEC-11

I stedet stod kampen i toppen af feltet mellem Holmgaard Motorsports Seat Leon og Jensen Autos Peugeot Spider, og her var det for anden gang i denne sæson, at Magnus Holmgaard/Jonas Holmgaard/Roy Arild Edland, Silkeborg/Aalborg/Norge, vandt og de har nu bragt sig i front for mesterskabet i division 3, ligesom teamet også fører i kampen om distancepokalen. Men de to kombattanter måtte ligesom hele det øvrige felt køre i pit, da der manglede 17 minutter af den planlagte distance, for her åbnede himlens sluser sig igen og gjorde det umuligt at fortsætte uden at skifte fra regn- til tørvejrsdæk. Løbsledelsen valgte derfor også klogelig at flaget løbet af, 15 minutter tidligere end planlagt.

Division 2 bød gennem det meste af løbet på flere nærkampe, inden Jens Erik Hansen/Jens Henrik Hansen, begge Havdrup, kunne vinde, mens sidste års mester i division 1 – Michael Thomasen, Skive – havde årets første start. Sammen med Allan Henneberg og Henrik Bollerslev, begge Viborg, lagde han sig i front for divisionen og opbyggede et forspring på godt ti omgange. Men med en time igen opstod der problemer. Bilens generator ville ikke længere lade, og derfor endte man på en tredjeplads. Divisionssejren gik i stedet til Anders Tage Jensen/Kenneth Jerkel/Mads Frederiksen/Søren Helsinghoff Lauridsen, Randerup/Greve Strand/Skødstrup/Skærbæk.

Næste afdeling af Danish Endurance Championship køres i den første weekend af oktober ved Berlin.