Unge bilister kan forberede sig på vinterens overraskelser

Det er nok de færreste, der – den til tider lidt skuffende danske sommer taget i betragtning – tænker på det vejr og ikke mindst de vejrforhold, som vil møde os om 4-5 måneder. Mens der aldrig er garanti for tør sommer med temperaturer på 25 grader og derover, så er det så godt som sikkert, at det altid kommer bag os, når vintervejret overrasker os med sne og glatte veje.

2004-FartMedFornuft-02”Hvert år kommer det bag på de fleste, når man står op til sne på vejene, og vi kan hurtigt se det tydelige resultat med biler liggende i grøften og omtale i aviserne,” siger Gudrun Larsen fra Motor Sport Sønderjylland.

”Det kræver erfaring og rutine, hvis man skal undgå at havne i sådan en situation, og den erfaring og rutine har specielt unge bilister ikke haft lejlighed til at opbygge ret meget af. Men i Motor Sport Sønderjylland hjælper vi hvert år mange unge mennesker på vej, så de slipper for at komme ud for uheld.”

Motor Sport Sønderjylland afvikler hvert år en række Fart med Fornuft-kurser. Det er et avanceret

køreteknisk kursus, som strækker sig over halvanden dag. Førstedagen foregår en onsdag aften, hvor de unge bilister får vigtig teori og møder en trafikinformatør, der selv har oplevet, hvor galt det kan gå. Andendagen strækker sig over en hel søndag på Padborg Park, hvor bilisterne får lejlighed til at prøve nogle situationer af bag rattet af deres egen bil – situationer, som de aldrig ville kunne få lejlighed til at træne i den offentlige trafik, herunder glatførekørsel under ekstreme forhold.

Fart med Fornuft-kurserne er for unge bilister i aldersgruppen fra 18 til 24 år, og at kurserne beviseligt har en effekt i form af færre uheld, understreges af, at alle kursisterne bagefter tilbydes en forsikringsordning hos Sønderjysk Forsikring, hvor de hvert år kan spare adskillige tusinde kroner i forhold til de normale præmier.

Næste kursus afholdes den 5. og 9. september, og man kan få nærmere oplysninger om Fart med Fornuft på hjemmesiden www.fartmedfornuft.dk.