To langdistanceløb for historiske racerbiler i 2012

Sidste år stod Motor Sport Sønderjylland og Padborg Park bag Danmarkspremieren på en helt ny cocktail indenfor den hjemlige motorsport. Det var langdistanceløb for historiske biler, hvor man i september afviklede det første to-timers løb for standard- og sportsvogne, der havde mindst 45 år på bagen.

”Der var mange, som troede, at det ikke kunne lade sig gøre, men det kunne det,” fortæller Karin Niebuhr, der er formand for banesportsudvalget i Motor Sport Sønderjylland.

”Flere steder i udlandet kører man med stor succes langdistanceløb for de historiske biler, og det lykkedes også i Danmark. Under løbet var der faktisk kun en deltager som fik en mekanisk defekt – og det var en defekt, som også kunne have overgået en moderne bil – men det lykkedes at reparere bilen, så alle kom i mål.”

SONY DSC

Også i 2012 vil der blive langdistanceløb herhjemme. Endda på flere baner!

”Historic Endurance Championship kommer i år til at bestå af to afdelinger,” forklarer Karin Niebuhr. ”Den første foregår på Ring Djursland i weekenden 2.-3. juni, og den anden køres på Padborg Park midt på året – helt præcist i weekenden den 30. juni og 1. juli.”

De reglementsmæssige deltaljer for årets Historic Endurance Championship er endnu ikke på plads, men ligesom i 2011 er der lagt op til et obligatorisk tankstop i løbet af de to timer. Det gør konkurrencen så lige som muligt mellem de hold, hvor bilerne deles af to kørere, og mellem dem, hvor en deltager ønsker at køre solo.

En væsentlig nyhed i 2012 bliver dog, at der åbnes for, at yderligere en periode af biler kan deltage. I premiereudgaven var det udelukkende biler bygget i 1965 eller tidligere, som kunne være med, men i årets udgave af Historic Endurance Championship vil også standardvogne fra perioden fra 1966 til 1971 kunne deltage.