Stort felt i vente til årets to historiske langdistanceløb

2011 bød på en nyskabelse indenfor den historiske bilsport i Danmark. Efter flere årtier med sprintløb kom der endelig langdistanceløb på programmet herhjemme i stil med de udfordrende løb, der bl.a. hvert år køres på en række udenlandske baner. Det var på Padborg Park, at Danmarkspremieren foregik i form af Auto-G Danmark Historic Endurance Championship, og nu udvides dette mesterskab på flere måder til den kommende sæson.

2011-Bane-Historisk-04

”Denne her gang kommer mesterskabet til dels at blive afviklet over to løbsdage, dels på to vidt forskellige baner,” fortæller Karin Niebuhr, der er banesportsudvalgsformand i Motor Sport Sønderjylland.

Det første løb i Auto-G Danmark Historic Endurance Championship køres den 3. juni på Ring Djursland, mens det andet løb afvikles den 1. juli på Padborg Park. For begge løb gælder det, at de får en varighed af to timer, og de deltagende hold skal undervejs afholde et obligatorisk pitstop. Her kan de hold, der består af to kørere, skifte chauffør, mens hold med blot en kører skal holde stille i et minut, så konkurrencen bliver jævnbyrdig.

”Men vi ændrer også på mesterskabet ved at udvide det felt, der kan deltage,” tilføjer Karin Niebuhr. ”Premiereudgaven af Historic Endurance Championship talte biler bygget frem til og med 1965, men i år har vi udvidet med endnu en FIA-periode, således at biler fremstillet i årene fra 1966 til 1971 også kan deltage.”

Bilerne, der kan deltage i Auto-G Danmark Historic Endurance Championship, er vidt forskellige, og netop derfor vil løbsserien blive udskrevet i seks forskellige divisioner, således at eksempelvis de ældste GT-biler fra perioden 1947-1961 ikke skal konkurrere direkte med de mere moderne standardvogne fra perioden 1966-1971.

Tilmelding til Auto-G Danmark Historic Endurance Championship kan ske her på hjemmesiden og tilmelder man sig før den 1. maj vil der være rabat.