Stærk BMW-indsats i Danish Endurance Championship

Der kommer BMW’er til start i flere af divisionerne, når årets udgave af Danish Endurance Championship bliver afviklet med langdistanceløb på Padborg Park, Ring Djursland og Sturup Raceway. Såvel i division 3 for de hurtigste biler som i den division 2, der hidtil har været domineret af Renault Clioer, vil der være biler med det blåhvide logo på fronten til start.

”Jeg er i gang med at gøre en BMW 120d klar til division 2,” fortæller Peter Rasmussen fra VHA-Trim, der gennem årene har stået for opbygningen og indsættelsen af flere biler i Danish Endurance Championship.

2014-Bane-DEC-10

”Den nye bil starter for Team Diesel Power, og det er netop en dieselmaskine, som sidder i den. Motoren er en toliters turbodiesel, der yder godt og vel 245 hestekræfter, og på papiret bør den være konkurrencedygtig i klassen. BMW 120d-modellen er i sin tid blevet udviklet til en speciel dieselklasse i bl.a. den tyske VLN-serie på Nürburgring, og det er bestemt en meget egnet bil. For- og baghjulsophæng svarer nemlig til dem, som findes på den BMW 320si, som man har anvendt i WTCC.”

Kørerbesætningen hos Team Diesel Power bliver Christian Daluiso, Jackie Bøllingtoft og Steen Schougaard Christensen, men deres BMW 120d er ikke den eneste BMW, som Peter Rasmussen i denne tid pusler med. Han har også gang i den BMW 325i E46, som har stået for opbygningen af.

”Ved sidste års DEC-finale indsatte vi i Team Klostermann Racing bilen, hvor Michael Klostermann, Claus Klostermann og Roy Arild Edland vandt, og det er også denne konstellation, som i år skal køre i bilen,” forklarer Peter Rasmussen. ”Bilen er i sin tid blevet opbygget med henblik på brug i Special Saloon Car, men den er hen over vinteren blevet optimeret til brug i Danish Endurance Championship.”