René Prang og Jan Jespersen kom tættere på DM-guldet

Padborg Park var i weekenden mellem maj og juni vært for tredje og fjerde afdeling af Danmarksmesterskaberne i Road Racing, og efter weekendens løb tegner der sig nogle klare favoritter til at tage DM-guldet i de to hurtigste klasser – Super Sport 600 og SuperBike.

2014-Bane-Road-Racing-Superbike-01

I den hurtigste klasse – SuperBike – blev det til sejre for Jan Jespersen, Herlev, i såvel lørdagens som søndagens mesterskabsafdeling, og da Honda-køreren også havde vundet første og anden afdeling tidligere på året, er han ubesejret og dermed storfavorit til at blive Danmarksmester, når finalerunden senere på sommeren bliver afviklet på Mantorp Park i Sverige.

En anden kører, som i weekenden fik gode kort på hånden, når det gælder om at sikre sig metal af ædleste karakter, er René Prang, Kjellerup. Veteranen måtte godt nok nøjes med to andenpladser i løbene for Super Sport 600, men placeringerne kombineret med uheld for flere af hans konkurrenter gjorde, at han fik udbygget sin DM-føringen fra fire til 20 point. Han vil derfor med to tredjepladser i finaleweekenden på Mantorp Park kunne sikre sig sit første Danmarksmesterskab siden midten af halvfemserne.

At René Prang har fået så gode kort på hånden, hang blandt andet sammen med udfaldet af lørdagens løb. Her lå han blot på en fjerdeplads, men foran ham skete der et sammenstød mellem Steven Tirsgaard, Give, og John V. Høj, Hornslet, så begge måtte udgå og dermed ikke fik point på kontoen. Samtidig kunne René Prang avancere to pladser og slutte efter den overraskende vinder Frans Jacobsen.

2014-Bane-Road-Racing-Classic-03

Udover løb for de topmoderne maskiner blev der ved Padborg Park MC Prix også afviklet flere løb for de klassiske motorcykler.