Rallyverdensmester og F1-kører i duel på Padborg Park

Tiårs jubilæumsløbet for OK Padborg Open kommer i den grad til at vise de mange forskellige aspekter, som bilsporten kan byde på. Programmet omfatter langdistanceløb, sprintløb i Auto-G DTC og OK Legend Car Cuppen foruden Danmarkspremieren på Dansk Drifting Serie.

2013-Bane-Petter-Solberg-01

Men weekendens arrangement på Padborg Park kommer også til at byde på en anderledes duel. En duel mellem en tidligere verdensmester i rally og Danmarks seneste Formel 1-kører.

Det er Petter Solberg, Norge, og Nicolas Kiesa, Bjæverskov, som skal i kamp med hinanden. Dog ikke i henholdsvis den firhjulstrækker, som sikrede nordmanden verdensmesterskabet i rally i 2003, og den Minardi, som Nicolais Kiesa samme år fik sin Formel 1-debut med. I stedet bliver det bag rattet af identiske biler, at de skal dyste, da det er i den nye Citroën DS3 Cup, at makkerparret skal til start.

Apropos duel, så er der sket en opgradering af den planlagte dyst mellem Kim Boisen, Broager, og Tom Pedersen, Tinglev. Sidstnævnte skulle have udfordret Kim Boisens BMW bag rattet af en gokart, men den er nu blevet udskiftet med en Opel Corsa Super 2000 i rallytrim. Begge køretøjer har den fordel, at der er en ledig plads ved siden af chaufføren.

”Det vil helt sikkert give en anden oplevelse af motorsport for flere af vore gæster, og vi ser frem til at se nogle smilende ansigter, når de efter racet stiger ud af bilerne,” siger Karin Niebuhr, der er formand for Motor Sport Sønderjylland.

Foto: Citroën.