Race med 250 kilometer i timen

Næste publikumsløb på Padborg Park er forbeholdt landets bedste Road Racing-kørere. Tredje og fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i Road Racing køres på den sønderjyske bane henholdsvis lørdag og søndag i den kommende weekend, og det kommer til at gå stærkt.

2014-Road-Racing-SuperBike-01

Den hurtigste af de syv klasser, som er på programmet ved Padborg Park MC Prix, bliver SuperBike-klassen, og det er en klasse, hvor deltagerne i den grad giver den gas. Motorcyklernes motorer er på 1.000 cm3 eller mere. Maskinerne er særdeles lette, og Padborg Parks langside er den længste i Danmark.

De hurtigste maskiner når derfor godt 250 kilometer i timen, inden der skal bremses og motorcyklen skal lægges ind i det dobbelte venstresving. Det er motorcyklerne fra SuperBike-klassen – et navn, som dækker over den danske superliga på to hjul.

2014-Road-Racing-Ulrik-Doessing-Nielsen-01

Ved Padborg Park MC Prix bliver to af hovedaktørerne Ulrik Døssing Nielsen, Kjellerup, og Jan Jespersen, Herlev. På hver deres Honda CBR 1000 RR vil de kæmpe om at komme først over målstregen i de to mesterskabsløb, som køres henholdsvis lørdag eftermiddag og søndag eftermiddag. Men den unge generation er også godt på vej. Mathias Poulsen, Slagelse, og Christoffer Gøth, Aalestrup, som i de to seneste sæsoner har vundet DM-guldet i Super Sport 600-klassen, vil blive deres nærmeste udfordrere.

Det er ikke kun de lynhurtige motorcykler fra SuperBike-klassen, man vil kunne opleve på Padborg Park den 31. maj og 1. juni. Programmet ved Padborg Park MC Prix er nemlig meget varieret.

Fire af de syv felter ved løbet er således helliget de moderne motorcykler, mens de tre resterende er reserveret de klassiske køretøjer. Her vil der dels være et felt med de helt små 50 cm3-motorcykler, dels to felter med de større, men stadig klassiske maskiner som Norton, Royal Enfield og BSA. Foruden de motorcykler, som grundlagde de japanske mærkers nuværende dominans i sporten.