Prins Joachim starter på ’hjemmebanen’ Padborg Park

 

I den sidste weekend af juni deltager prinsen på den sønderjyske racerbane

Padborg Park afslutter sin motorsportssæson i den sidste weekend af juni. Det sker med den traditionsrige historiske weekend, hvor en bred vifte af Danmarks bedste chauffører i deres historiske standardvogne og klassiske sportsvogne stiller til start.

HKH Prins Joachim er blandt deltagerne ved årets historiske weekend på Padborg Park.

HKH Prins Joachim er blandt deltagerne ved årets historiske weekend på Padborg Park.

Det gælder således også Sønderjyllands ubetingede mest kendte historiske racerkører, nemlig Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, Møgeltønder. Tre gange er det lykkedes ham at vinde Dansk Automobil Sports Unions mesterskab i den historiske klasse for biler frem til årgang 1965, og hver gang er det bag rattet af sin cremefarvede Ford Lotus Cortina, at han har kørt guldmedaljen i hus. Det bliver også i den bil, at han starter ved Historisk Weekend på Padborg Park.

På ’hjemmebanen’ ved den dansktyske grænse får Prins Joachim dog konkurrence. Hans Kongelige Højhed bliver således udfordret af en række konkurrenter i mere eller mindre identiske Ford Lotus Cortina-modeller, herunder teamkammeraten Oscar Davidsen Siesbye, København, men en joker i feltet bliver også Henrik Fuglede Nielsen, Herning. Han stiller nemlig op med en stor amerikansk Ford Falcon, der med sin store motor nok skal blive en af de hurtigste biler for enden af Padborg Parks 700 meter lange langside.

Programmet ved Historisk Weekend tæller tre felter for historiske standardbiler og sportsvogne. Udover 1965-klassen drejer det sig om den store 1971-klasse og den kombinerede klasse for biler bygget frem til 1976 og 1981.

I 1971-klassen har den sønderjyske motorsport også et stærkt navn med på hjemmebanen. Det er Anders Tage Jensen, Randerup, som efter et par sæsoner i Youngtimer-klassen nu er vendt tilbage til sin gamle favoritklasse, hvor han starter med en mere end 40 år gammel BMW 2002ti. Og at han kan give gas bag rattet af den tyske baghjulstrækker, beviste han i forrige måned, da han kom på podiet ved Classic Race Aarhus.

1976/1981-klassen tæller de hurtigste historiske racerbiler, og her er den tidligere Danmarksmester Bent Sørensen, Helsinge, blandt favoritterne med sin flotte Porsche 911 RSR.

Udover de historiske klasser tæller programmet ved Historisk Weekend også løb for bl.a. Sunoco Special Saloon Car, Formel Ford og Yokohama 1600 Challenge, ligesom tredje afdeling af nyskabelsen Dansk Drifting Serie også afvikles.