Padborg Park vender tilbage til fortiden for en weekend

2015-Bane-Historisk-01

Fortiden vil for en weekend være i fokus, når Padborg Park afslutter første halvdel af sin 2015-sæson. Hovedbegivenheden ved Midsommerløbet i den kommende weekend kommer nemlig til at være tredje afdeling af Dansk Automobil Sports Unions mesterskaber for kørerne med historiske biler, og det bliver et bredt spektrum af biler, som over de to dage skal give den gas på Danmarks hurtigste racerbane.

De ældste biler er typisk fra halvtredserne, mens de nyeste er fra slutningen af halvfjerdserne og starten af firserne. Men til al held starter de ikke i ét stort felt, men i tre forskellige felter ud fra deres årgang. De ældste biler op til og med 1965 kører for sig. Det samme gør bilerne fra perioden fra 1966 til 1971, mens aldersgrænsen for klassen for de nyeste af de historiske biler går ved 1981.

2015-Bane-Historisk-02

Men selv om der altså er tale om klenodier, så er det ikke paradekørsel, publikum vil komme til at opleve i den sidste weekend af juni. Der bliver givet gas med de gamle racerbiler, og der bliver kæmpet om hver eneste point hele vejen ned gennem rækkerne.

De historiske racerbiler er dog ikke det eneste programpunkt ved Midsommerløbet. Der kommer også nyere racere på asfalten, og det såvel med to som med fire hjul.

Programmet af bilklasser fuldendes af Youngtimer Cuppen for mindst 15 år gamle racere samt af Danish Endurance Championship, der atter skal køre et udmarvende langdistanceløb. For motorcyklerne gælder det, at de hurtige road racing-kørere starter i Zenergy Super Challenge.