Padborg Park overtager de hurtigste biler

Tom Pedersen har vanskeligt ved at sidde stille inde på sit kontor. Ikke kun fordi han stadig elsker at køre rundt ude på Padborg Park i en hurtig racer. Han er også hele tiden på vej mod nye muligheder. I 2015 stod den sønderjyske baneejer bag den nye topklasse i dansk motorsport, Danish Supertourisme Turbo, og også i 2016 udvider han sin forretning. Når Danmarks Hurtigste Biler afvikles fra 2. til 5. juni 2016 på Vandel Flyveplads, så er det med Driftsforeningen Padborg Park som ejer af DHB.

 

Overtagelsen af DHB skete den 1. oktober i år, og det er nu Tom Pedersens driftsselskab og Motor Sport Sønderjylland, der ejer det populære koncept.

 

  • Driftsforeningen Padborg Park og Motor Sport Sønderjylland har de visioner omkring DHB, at det fortsat skal være de unges forum. Der vil være masser af underholdning og fest og farver, men tilsat seriøs motorsport, forklarede Holger Møller-Nielsen i forbindelse med overtagelsen.

Danmarks Hurtigste Bil findes på en 402 meter kort bane. Men Tom Pedersen arbejder på, at flyvepladsen i Vandel også kan laves om til en længere bane, hvor DST kan afvikle én af sine syv afdelingen i 2016-sæsonen. Det sker, fordi det igen næste år ser ud til at lykkes for folkene bag Jyllandsringen at udelukke supertourisme-racerne fra at komme ind på banen.

 

Tom Pedersen har været på Vandel med en masser kegler og to hurtige biler, og han er optimistisk.

  • Det er muligt at indrette en bane, der bliver 1,8 kilometer lang, og supertourisme-racerne kan komme til at køre rigtig hurtigt, forklarer Tom Pedersen.

Det er DASU, der skal godkende en helt ny racerbane på Vandel Flyveplads.

  • Det anser jeg også for muligt. En bane på flyvepladsen er indrettet helt efter samme koncept som de bybaner, der køres på i Aarhus og København, siger Tom Pedersen.

Han og Driftsforeningen Padborg Park fik allerede i 2015-sæsonen gode erfaringen med at gøre et motorløb til en fest. Det skete med Night Race på en oplyst bane med tivoli i pitområdet og rockkoncert efter aftenens sidste løb. Nu fortsætter festen i 2016. Night Race gentages på Padborg Park, og på Vandel inviteres der til noget af en motorsports-festival med både DHB og DST.

Poul Erik Thomsen