På udflugt med Motor Sport Sønderjylland

Aktivitetsudvalget i Motor Sport Sønderjylland, med 22 af sine medlemmer, var i dag på besøg i det fynske. Først havde Herluf Jensen fået en aftale med Ove Strøjer, i Strøjersamlingen, på Strøjers teglværk nær Assens. Derefter, som et suplement, et besøg på en lige så interesant og seerværdig motorcykkel og bilsamling i Ebberup, ved Karl Elmer Madsen.

Den første og nok den mest berømte samling af moderne og ikke mindst historiske racerbiler og luksusbiler fra hele verden, var Strøjer samlingen. Denne samling blev startet af de nuværende ejeres, Ove og Jørgen Strøjers, far Thorvald Strøjer for 50 år siden. Bag den store og meget luksuoriøse samling, står et stort og meget moderne Teglværk. Dette teglværk producerer ca. 125.000 teglsten i døgnet, alle årets 365 dage. og bruger dertil kun 6 mand til selve produktionen. Der var 45.000 m2 under tag, og ca. 5.000.000 sten på lager. Som den meget lune, og fortælle lystne, Ove Strøjer nævnte, så var de “sten” rige.

Deres iøvrigt, privatejede bilsamling fremvises kun for større grupper, og entre pengene går ubeskåret til Kanserfonden.

Selve samlingen er en imponerende og fuldstændig overdådig oplevelse. Den rummer alt hvad man kan nævne af Bentley, Ferrari, Lamburgine, Ford, Mercedes etc. og dem i alle aldre fra århundrede skiftet 1900 til de nyeste modeller af alle typer. Virkelig et besøg værd.

Derefter gik turen ca. 10 km. mod Assens til Ebberup. Her havde Herluf sat Karl Elmer Madsen, stævne. Samlingen af en blanding af Motorsykler og biler, var ikke så stor som Strøjers, men helt lige så interesant, omend bilerne her mest var almindelige gadebiler, men luksus gadebiler, mest Ferrari og Masaratibiler. Motorcykel samlingen, en blanding af Speedway motorcykler, motocros, og almindelige gadecykler, som også gaber over næsten 100 års produktion af køretøjer.

Billederne som vises på siden er taget under besøgene og talr deres eget sprog om samlingerne og de besøgende Motor sports venner. (Sættes på senere)

Vi skal fra Moter Sport Sønderjyllands side, sende en stor tak til Strøjers og Karl Elmer Madsens venlige fremvisning af deres samlinger.

På vejne af MSS

Anders T. Jensen