Overflødighedshorn af oplevelser

Der bliver masser af motorsportsoplevelser, når årets sæson på Padborg Park afsluttes i weekenden. Ved FTZ Supertourisme Finale er det ikke bare den nye mester i hovedattraktionen Danish Supertourisme Turbo, der skal findes. Der er også finale for alle de andre løbsserier og mesterskaber, som er på programmet, og der venter publikum derfor masser af andre motorsportsoplevelser. Og de er meget forskellige.

2016-drifting-01

Tag eksempelvis Dansk Drifting Serie. Hvor deltagerne i Danish Supertourisme Turbo skal være præcise på både bremser og linjer for at komme så hurtigt og effektivt som muligt igennem Padborg Parks sving, forholder det sig helt anderledes for drifterne.

På det sted, hvor Supertourisme-kørerne bremser for enden af langsiden, giver drifterne den bare endnu mere gas. Så meget gas, at bagenden på racerbilen skrider ud. Og så sørger de ellers for at holde pedalen helt i bund, mens baghjulene snurrer og i en stor røgfane er med til at føre bilen igennem det første sving, hvor bilen holder en vinkel på 40-45 grader i forhold til den gængse ideallinje. Og når det første venstresving er taget, skiftes der pludselig retning, så det efterfølgende højresving kan tages – og også det i en 40-45 graders vinkel. Sådan fortsætter det fra sving til sving, indtil målstregen krydses. Og det er den kører, som kan levere de flotteste røgfaner, de bredeste udskridninger og den mest præcist kørsel helt ud til banekanten, der vinder løbet.

2016-1600-challenge-01

Weekenden på Padborg Park starter med race allerede lørdag middag. Her gælder det finalen i Danish Endurance Championship, hvor sportsvogne og standardvogne over fire timer skal kæmpe om, hvem der får tilbagelagt flest omgange. Der bliver ren Le Mans-stemning, når deltagerne undervejs i løbet skal i pit for at tanke og skifte såvel dæk som chauffører.

Søndag bliver den store finaledag, hvor der udover Dansk Drifting Serie – der afvikles som en knockout-konkurrence – køres masser af sprintløb. Løbet markerer også afslutningen af sæsonen i Danmarks største standardvognsklasse, Yokohama 1600 Challenge, talentudviklingsklassen Formel Ford samt i Syver Race Cuppen, hvor der køres med kopier af de klassiske Lotus Super Seven-biler.