Oplev hurtige rallybiler på Als

Det nordlige Als kommer lørdag eftermiddag til at summe af lyden af rallybiler. Det sker, når Motor Sport Sønderjylland står bag afviklingen af den anden af i alt fire afdelinger i årets Mini Rally Syd-turnering.

”Vi har planlagt tre hastighedsprøver, som de godt 50 startende skal igennem flere gange, og der bliver masser af muligheder for publikum til at opleve rallybilerne,” fortæller Allan Dumstrei, der er løbsleder.

”Start og mål kommer til at foregå ved Guderup-hallen, hvor den første rallybil vil blive sendt afsted klokken 12.00, og i den pause, der er midt på eftermiddagen i løbet, vil det være muligt at se rallybilerne på servicepladsen, der er placeret hos Danfoss i Havnbjerg.”

2013-Rally-Jesper-Borgaa-Fischer-01

Det er dog på de små veje på Nordals, at selve konkurrencen kommer til at foregå. Eksempelvis køres der hele fire gange ved Hundslev – første gang klokken 12.20 – sidste gang ved 16-tiden.

”Inde i selve Hundslev er der rigtig gode muligheder for at se rallybilerne. Specielt ved Hundslev Kro er der garanti for aktion,” siger Allan Dumstrei.

De to andre steder, hvor der afvikles hastighedsprøver i Nordborg Mini Rally, er ved Elstrup og i Havnbjerg Skov. De sidste sted køres der på en rundbane, hvor deltagerne vil skulle gøre to omgange – første gang ved 13-tiden og anden gang 15.30.

”I selve Elstrup By er der også mulighed for at kikke. Her kommer de første biler forbi første gang klokken 12.35 og anden gang klokken 15.12,” siger Allan Dumstrei.