OK Mobil 1 Legend-mesterskabet afsluttes i mørke

For to racerkørere bliver den første lørdag aften i september ganske speciel. Her vil de nemlig kunne kåres som årets mestre. Vi taler om dels en moden herre, dels en lidt yngre model. Fælles for dem begge er, at de er med i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen – en klasse, der har sæsonfinale lørdag den 3. september på Padborg Park.

Kevin Verner er storfavoritten i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen (foto: Morten Alstrup).

Det bliver en sæsonafslutning ud over de sædvanlige, for den kommer nemlig til at finde sted på Padborg Park ved Super Dæk Night Race – løbsdagen, der starter i dagslys, men slutter i mørke med projektører langs banen som eneste lyskilde. Først på eftermiddagen køres der træning og tidtagning, og 15.10 gælder det så det første af finalerundens tre løb. 18.25 startes andet løb, og når mørket har sænket sig over Sønderjylland, går starten klokken 21.05 til sæsonens sidste løb i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen.

OK Mobil 1 Legend Car Cuppen har i år turneret land og rige rundt. Der er blevet kørt på alle landets permanente racerbaner og de to bybaner i Aarhus og København. Og flere personer har kørt sig i stilling til at modtage den helt store pokal ved Super Dæk Night Race. I det generelle mesterskab er det Kevin Verner, Silkeborg, mens Henrik Vejen, Tune, har sikret sig pladsen som bedste oldboys-kører. Men der er stadig en masse af de andre pladser i tabellen, som afgøres, så man klokken 23.15 ved, hvem der skal have de store pokaler.

Der er altid trængsel i første sving, når deltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen skal igennem første sving. Sådan bliver det også ved Super Dæk Night Race (foto: Morten Alstrup).

Super Dæk Night Race kommer ikke kun til at byde på finalen for OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. En anden hovedattraktion bliver næstsidste afdeling af OK Mobil 1 Danish Supertourisme Turbo, ligesom der også køres løb for Formel Ford samt et løb for historiske biler, der er mindst 50 år gamle. Og her får deltagerne en udfordring, som de aldrig før har haft på en dansk bane. De starter i skumringen og slutter i mørket, og under det 40 minutter lange løb skal de have et obligatorisk pitstop.

På racerbanen vil publikum også kunne opleve et show med Grand Prix-biler, ligesom det er muligt at købe sig til highspeed-ture i passagersædet i Ferrari 458 GT3, Aston Martin Vantage V8 og KTM X-Bow. Udenfor racerbanen er der også andre aktiviteter i form af bl.a. gokartbane og slalombane, hvor man på den sidste bane selv kan sidde bag rattet af en Porsche.