Officials på førstehjælpskursus

2014-Førstehjælpskursus-01

20 officials fra MSS deltog i et udvidet førstehjælps kursus i februar måned. Svømme hallen i Bov lagde rammer til kurset og Knud Gert Didrichsen var instruktør.

De fleste har på et eller andet tidspunkt været til et førstehjælps kursus, men skal vi ikke være HELT ærlige og sige at det sikkert er lang tid siden?

Det var der i hvert fald bred enighed om blandt deltagerne.

De to største ændringer der er kommet inden for de seneste år er;

  • En 112 app der kan bruges på alle smartphones. Appen er gratis, og når man bruger den til at kontakte 112 kan alarmcentralen automatisk se helt præcist, hvor man ringer fra. Hvis du kender navnet på alle veje i Danmark behøver du ikke denne app, men hvis du er i tvivl om bare én, mener jeg, du bør have den på din telefon.
  • Hjertestartere, dem findes der efterhånden mange af rundt om i landet. Chancen for at overleve et hjertestop er ca 10 procent, den stiger til imponerende 70% hvis der ydes førstehjælp med en hjertestarter. Der findes mange modeller, men fælles for dem alle er, at de gennem en højttaler vejleder i brugen af dem.

2014-Førstehjælpskursus-02

Det vil være for omfattende at referere hele kurset her, men et punkt skal dog med:

GØR NOGET!

Hvis du oplever en alvorlig ulykke, så hjælp de tilskadekomne. Groft sagt: en død mand bliver ikke mere død af, at du ikke udfører hjertemassage efter alle kunstens regler, men han vågner måske af det!

Tak til Knud Gert for et godt og veltilrettelagt kursus, hvis du ikke var med, kan jeg kun anbefale at du griber chancen næste gang den kommer.

Ivan Rostrøm