Ny road racing-serie er ved at tage form

En ny løbsserie indenfor dansk road racing-sport er ved at tage form. Det er Zenergy Super Challenge, der er opstået i et samarbejde mellem Zenergy Racing ApS og Driftsforeningen Padborg Park, der siden 2009 har været arrangør af de anerkendte bil- og motorcykelløb på Padborg Park i samarbejde med bl.a. Motor Sport Sønderjylland.

2014-Bane-Road-Racing-01

Zenergy Super Challenge bliver en løbsserie, der kommer til at bestå af fire løbsweekender på dels Padborg Park, dels Ring Djursland, hvorfor deltagerne kommer til at opleve såvel Danmarks hurtigste som Danmarks sværeste racerbane. Motorcykelfeltet indgår i de løbsweekender for biler, som de to baners arrangørklubber står bag, og ved hver løbsweekend skal de hurtige motorcykelkørere på banen adskillige gange.

Lørdagens program kommer således til at bestå af to tidtagninger samt et enkelt heat over ti minutter, mens søndagens program indledes med en opvarmning efterfulgt af en tidtagning og to heats. Begge søndagsheat kommer til at vare et kvarter.

Zenergy Super Challenge afvikles i to klasser – en 600 cm3-klasse og en 1000 cm3-klasse. Begge klasser har fælles start, men der bliver separat præmiering af de enkelte klasser, men det bliver ikke kun på motorstørrelserne, at der bliver forskel mellem de to klasser. Mens det i 1000 cm3-klassen vil være tilladt at anvende slicks, skal der køres på mønstrede dæk i 600 cm3-klassen. For begge klassers vedkommende gøres der dog en indsats for at holde omkostningsniveauet nede, idet det der indføres en begrænsning på antallet af nye dæk, der må registreres pr. løbsweekend.

2014-Bane-Road-Racing-02

De to TV3 Sport-kanaler vil dække Zenergy Super Challenge, hvor flere kendte road racing-profiler har meldt deres ankomst til klassen. Det gælder således René Prang og Ulrik Døssing Nielsen, begge Kjellerup, som i en årrække har været toneangivende på henholdsvis deres 600- og 1000 cm3-maskiner.

Kalenderen for Zenergy Super Challenge ser således ud:

9.-10. maj                            Ring Djursland

20.-21. juni                         Ring Djursland

27.-28. juni                         Padborg Park

12.-13. september               Padborg Park