Nu bliver det alvor for Legend Cup-kørerne

Der bliver så godt som fuldt hus, når kampen om årets OK Mobil 1 Legend Car Cup søndag skydes i gang på Ring Djursland. At interessen for at deltage i Danmarks sjoveste motorsportsklasse aldrig har været større, understreges af den imponerende deltagerliste, som arrangørerne bag Åbningsløbet har udarbejdet. Intet mindre end 38 kørere har tilmeldt sig løbet på racerbanen på Jyllands næsetip, hvor banecertifikatet højst tillader 40 biler på banen samtidig. Så der bliver trængsel i første sving i de tre heats, klassen skal køre.

2015-Bane-Legend-02

Løbet på Ring Djursland er det første af årets otte mesterskabsafdelinger, men rent faktisk har kørerne i de små og sjove femottendedels racere tyvstartet sæsonen.

I midten af april blev der kørt en forårschallenge på Padborg Park, og her var det Lasse Rolighed, Daugård, som var den helt store triumfator. Den tidligere Yokohama Cup-vinder sejrede i begge løb, men undervejs måtte han kæmpe mod bl.a. Tommy Laugesen og Kevin Verner, begge Silkeborg, samt den tidligere dobbelte mester Kenneth Jensen, Langå.

Denne kvartet hører til blandt favoritterne i OK Mobil 1 Legend Car Cup, hvor der skal findes en helt ny mester, efter at 2014-vinderen Kasper H. Jensen, Hinnerup, i år har valgt andre udfordringer. Men tilstrømningen til klassen er større end afgangen.

Godt en tredjedel af feltet på Ring Djursland kommer til at bestå af kørere, som er nye i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. Nogle er endda helt nye i motorsporten, mens andre har valgt at skifte fra andre klasser. Det gælder eksempelvis Peter Lindgaard Nielsen, Farsø, som kommer fra rallycross-sporten, Daniel Lundgaard, Hedensted, som hidtil har kørt karting, og Nicolai Aaberg Hansen, Smørum, der tidligere har kørt Youngtimer og Special Saloon Car.