Normann og Bollerslev sejrede i langdistancepremiere

Der var to mandskaber, som dominerede begivenhederne i front, da årets Danish Endurance Championship lørdag blev skudt i gang på Ring Djursland. Trioen Jan B. Sørensen/Johan Blach Petersen/Kristian Jepsen, Thisted/Århus/København, var hurtigst i deres Porsche 911 og førte de fleste af omgangene i løbet, men den generelle sejr gik i stedet til Peter Normann/Henrik Bollerslev, Rødkjærsbro/Viborg, som endte med en sejrsmargen på intet mindre end ni omgange.

2015-Bane-DEC-03

Peter Normann/Henrik Bollerslev kørte forholdsvis tidligt i pit for at tage det første af deres to obligatoriske tankstop, og da det andet blev taget godt midtvejs inde i det fire timer lange løb, lå de tre omgange efter Porschen med d’herrer Sørensen/Petersen og Jepsen, som havde ført fra start. Da Porsche-mandskabet havde taget deres sidste tankstop og Kristian Jepsen var kommet i bilen, var forspringet forduftet. Peter Normann i den hvide og grønne Peugeot Spider lå nu lige i baghjulet på Kristian Jepsen, som han hurtigt passerede og begyndte at trække fra. Og enhver forhåbning f or Kristian Jepsen om at kunne køre sig tilbage i front, sluttede da han med 25 minutter igen spandt af banen og sluttede i sandkassen.

Andenklassen gik derfor i stedet til Martin Frederiksen/Anders Chr. Jensen/Kent Bernsdorf, Ringe/Odense, som stort set gennem hele løbet havde været bedst-placerede bil i to-liters klassen for tunede biler. Men mandskabet fra AD Racing måtte holde tempoet højt over samtlige fire timer, for ved det ternede flag havde de blot en omgangs forspring til DK Racing Events tilsvarende Renault Clio.

I klassen for ikke-tunede to-liters biler gik sejren til Michael Nielsen/Michael Thomassen/Frederik Normann.

Næste afdeling af Danish Endurance Championship køres den 6. juni på Padborg Park.