Motor Sport Sønderjylland fejrer jubilæum

Når man taler om runde jubilæer, så er det normalt ikke jubilæer i tiårs kategorien, der først tænkes på, men det gøres der alligevel i den sønderjyske motorsport. Her kan to af egnens største krumtappe nemlig fejre ti års jubilæer, endda hånd i hånd. Vi taler om racerbanen Padborg Park og klubben Motor Sport Sønderjylland, og de ti jubilæer hænger faktisk tæt sammen – om end der er et par måneders forskel på dem.

Det var nemlig anlæggelsen af Padborg Park, der førte til dannelsen af Motor Sport Sønderjylland, men rent faktisk er klubben den ældste af de to. For inden HKH Kronprins Frederik en forårsdag i maj kunne klippe snoren på racerbanen var der blevet gjort en stor indsats for at skabe den motorklub, som kunne stå for den sportslige store opgave, det var at afvikle løbene.

2003-Indvielse-Padborg-Park-Kronprins-Frederik-01

Dengang fandtes der i Sønderjylland flere motorklubber, der var tilknyttet Dansk Automobil Sports Union, men ingen havde den størrelse og den tyngde, der skulle til for at kunne arrangere løbene. Det endte derfor med, at Aabenraa Motor Sport, Motorklubben Haderslev, Sønderborg Amts Motorklubs Sportsafdeling, Padborg Park Motor Klub, Skærbæk Gokart Klub og Heat Transfer Motorklub med base i Tønder slog sig sammen og blev til Motor Sport Sønderjylland.

Siden da er det hvert år blevet til fem store publikumsløb på Padborg Park, men også på andre områder har medlemmerne været aktive. Tre gange har Motor Sport Sønderjylland stået som arrangør af rallyer tællende til Danmarksmesterskaberne, ligesom man i de senere år har afviklet flere minirallyer. Gokartsporten i den vestlige del af Sønderjylland er også kommet på skinner, efter at man har købt gokartbanen ved Skærbæk, hvor de daglige aktiviteter med udlejning til turister og feriegæster nu også er blevet udbygget med mesterskabstællende løb.

Motor Sport Sønderjylland er en fusionsklub, men også et godt eksempel på, at regnestykket to plus to godt kan give mere end fire. Der har nemlig været en stor synergieffekt på medlemstallet med de mange fælles aktiviteter. Da de mindre lokale klubber havde slået sig sammen, havde de et samlet medlemstal på godt 150, men det øgede fælles aktivitetsniveau betød, at dette medlemstal fem år senere var nået op på godt 700, hvilket gjorde Motor Sport Sønderjylland til den største bilsportsklub under Dansk Automobil Sports Union.

Jubilæet bliver ikke fejret ved en formel reception, men ved et af de fem store publikumsløb, som klubben i år vil arrangere på Padborg Park. Her er der til jubilæumssæsonen blevet sammensat et godt og varieret program, hvor to af ankerklasserne i programmet er Danish Endurance Championship og OK Legend Car Cuppen – to klasser, der i øvrigt også er udsprunget af Motor Sport Sønderjylland.