Mikkel Mac dagens mand i Auto-G DTC på Padborg Park

Auto-G Danish Thundersport Championship vendte i denne weekend tilbage til Padborg Park, hvor nogle af dansk bilsports største navne gennem tiderne, Jan Magnussen, England, John Nielsen, Randers, og Casper Elgaard, Århus, var med i feltet. Men det var et helt nyt navn, der var dagens mand i klassen.

2012-DTC-Felt-01

Mikkel Mac, Nykøbing Falster, satte nemlig alle de erfarne navne til vægs.

Først i tidtagningen og derefter i Super Pole-konkurrencen, hvor kørerne kæmpede en for en for at sætte en tid. Her var den tidligere formelkører bedste mand og sikrede sig pole position til det første heat. Positionen som forreste mand i feltet var han også i stand til at forsvare, da løbet gik i gang. Mens Casper Elgaard og Jan Magnussen bag ham havde et sammenstød i et af de første sving, der sendte Jan Magnussen af banen og gav Casper Elgaard to strafbaner for forseelsen, kørte Mikkel Mac bare fra feltet og opbyggede sig en solid føring.

Med halvanden omgang igen begik Mikkel Mac imidlertid en aldeles uprovokeret fejl, der blev katastrofal, da han kørte af banen og havnede i en sandkasse, hvor hans bil sad urokkelig fast. Dette placerede i stedet føringen og den senere førsteplads hos veteranen John Nielsen, der tog sin første sejr i Auto-G DTC siden 2007.

Det andet heat skulle Mikkel Mac også starte fra pole position, men denne gang var der ingen slinger i valsen. Her førte han fra start til mål, og selv om hans teamkammerat Jan Magnussen fik kørt sig frem til andenpladsen bag sin teamkammerat, kom det aldrig til noget angreb.

Angreb var der til gengæld rigeligt af bagved. Her havde unge Dennis Lind, Roskilde, og gamle John Nielsen, Randers, en tæt kamp om fjerdepladsen bag Michael Outzen, Odense. På et tidspunkt lavede Dennis Lind en åbning, så John Nielsen kunne komme på siden af ham i svingene for enden af langsiden, men i udgangen af svingene var der pludselig ikke plads til Dennis Lind, som efterfølgende kolliderede med John Nielsen, der atter blev passeret. John Nielsen blev efterfølgende også passeret af Casper Elgaard, men kunne dog vinde sin placering tilbage, så der over løbets tre afsluttende heats var en tæt kamp mellem om fjerdepladsen mellem Michael Outzen, Dennis Lind, John Nielsen og Casper Elgaard.

Det er fortsat Jan Magnussen, der topper tabellen i Auto-G Danish Thundersort Championship, men Dennis Lind er kommet tættere på, idet han på andenpladsen blot er otte point efter. Næste løbsweekend på Padborg Park bliver Car To Lease DTC Weekend, hvor Auto-G Danish Thundersport Championship atter er med på programmet.