Le Mans-vinder er instruktør ved trackday

Har man en bil, der ikke kan komme til sin ret på motorvejen, eller vil man bare lære sin hverdagsbil og sine egne evner bag et rat bedre at kende, så er det en god idé at deltage i en trackday. Dem afvikler Trackdayklubben flere af på baner i ind- og udland, og fredag den 19. april er man klar til en ny og anderledes trackday.

2012-John-Nielsen-01

”På fredag kører vi på Jyllandsringen,” fortæller Lars Henrik Koch fra Trackdayklubben. ”Det er første gang i år, at vi kører på banen ved Silkeborg, og vi har et rigtig godt tilbud til dem, der gerne vil være med. Vi har nemlig truffet en aftale med John Nielsen om, at han vil være gæsteinstruktør på dagen.”

John Nielsen er et velkendt navn indenfor dansk motorsport. Aktuelt er han blandt deltagerne i DTC-serien, men i 1990 blev han den første dansker, som vandt det legendariske 24-timers løb på Le Mans.

”John er ikke bare en kapacitet bag et rat. Han er også en kapacitet udenfor de racerbiler, han kører. Hans mange år i motorsport har givet ham en kolossal stor erfaring, som vi er glade for, at han vil dele ud af på Jyllandsringen,” siger Lars Henrik Koch.

”Ved vores trackdays handler det ikke om at være hurtigst. Det handler om at køre godt og sikkert med sin bil, uanset om der tale om en sportsvogn eller en personbil. Vi lægger stort vægt på, at deltagerne er godt forberedte, inden de kører på banen. Derfor er der hver gang briefing fra vores instruktører, og da netop John Nielsen har kørt utallige omgange på Jyllandsringen, så kender han alle sving og ved, hvordan han skal rådgive vores deltagere.”

Selve trackdayen på FDM Jyllandsringen fungerer nemlig som et avanceret køreteknisk kursus, hvor der er mulighed for både at blive en bedre bilist og lære sin personbils grænser nærmere at kende.