Langdistanceløb med afgørelse i sidste øjeblik

Det var et nyt mandskab, som kom på podiet ved anden afdeling af Danish Endurance Championship, som lørdag blev kørt på Sturup Raceway i det sydlige Sverige. Det var Holmgaard Racing, hvor det lykkedes Magnus Holmgaard/Jonas Hegner Rasmussen, begge Aalborg, at tage deres første sejr med den Seat Leon, de i denne sæson starter med. Men der var ikke tale om nogen overlegen sejr. Dels skiftedes tre hold om at føre løbet, dels faldt afgørelsen først indenfor det afsluttende kvarter.

2016-DEC-07

Kristian Jepsen/Jan B. Sørensen/Poul Isaksen, Århus/Thisted/Thisted, havde vundet første afdeling af Danish Endurance Championship på Ring Djursland med Blue Racings Radical SR8, og den åbne sportsprototype lagde sig da også tidligt i front for løbet. Men inden der var kørt et kvarter af det fire timer lange løb, måtte Blue Racing tage det første af flere pitstop, hvoraf ikke alle var planlagte. Således blev teamet idømt hele to stop-and-go-straffe af henholdsvis 100 og 150 sekunders varighed for forseelser, og det satte dem tilbage. Men farten havde man, og Blue Racing kom tilbage i front, men mod slutningen af løbet tabte man imidlertid føringen.

Da de havde tilbagelagt deres 189. omgang, måtte Blue Racings bil atter holde stille, og denne gang tog det mere end otte minutter. Det kostede dem føringen i løbet, for Holmgaard Racings hvide, grønne og røde Seat Leon formåede at komme tilbage på omgangshøjde og derefter at køre to omgange mere, inden rivalerne var kørende igen. Da det ternede flag blev svunget efter fire timer, havde Holmgaard Racing fået tilbagelagt 193 omgange, mens det blev til 191 omgange for Blue Racing.

Men de to hold var ikke de eneste, som undervejs førte på Sturup Raceway. Jes Hedegaard Andersen/Allan Olsen, Vallensbæk/Holbæk, var lejlighedsvis også i front i deres Peugeot Spider og sluttede på en tredjeplads.

Klassen for de tunede to-liters biler blev vundet af Henrik Thomsen/Niels Rasmussen/Jacob Ladefoged, alle Hjørring, fra H.T. Motorsport, mens Team Gånsager med Kenneth Jerkel/Søren Lauridsen, Greve/Skærbæk, tog en meget sikker sejr i klassen for de ikke-tunede biler.