Konkurrenters selvmål gav mestre god start på titelforsvar

På den første lørdag i maj 2014 blev kampen om årets Danish Endurance Championship skudt i gang på Padborg Park, og her kunne de forsvarende mestre i den hurtigste klasse konstatere, at uheld for konkurrenter kan være fordelagtigt, hvis man gerne vil genvinde sin titel. Mads Rasmussen/Casper Spanner, Monaco/Skjern, var gennem hele løbet med helt fremme i kampen om podieplaceringer, men der var andre mandskaber i feltet, som i perioder var hurtigere. Men som alle begik selvmål.

2014-Bane-DEC-02

René Rasmussen/Joakim Roy Rasmussen, begge Frederiksund, var et af dem, og de satte faktisk sig selv ud af topkampen, inden løbet egentlig var startet. En overhaling af en anden bil under opvarmningsomgangene udløste således en stop-and-go på to minutter svarende til lidt mere end to omgange, og da løbet var afsluttet, manglede far-og-søn-holdet halvanden omgang i at vinde!

Det næste hold, som snublede over sine egne ben, var Johnny Laursen/Jacob Brunsborg/Casper Kirk Johansen, Vedbæk/Silkeborg/Vejle. Under holdets andet stint spandt man og i bestræbelserne for at genoptage løbet, endte man med at køre mod kørselsretningen, hvilket blevet takseret til en udelukkelse.

Herefter stod topkampen mellem Mads Rasmussen/Casper Spanner og feltets eneste Porsche, der blev kørt af Jannik Larsen/Frederik Nymark/Jens Frederik Rossen, Haderslev/Hadsten/Hedehusene. Det lykkedes Frederik Nymark at indhente løbets førende Porsche, overhale den og bringe sig i front, men snart efter forsvandt forspringet. Porsche-teamets mekanikere brugte godt halvandet minut mere til et pitstop med tankning og dækskifte end Mads Rasmussen/Casper Spanners mekanikere, og som om det ikke var nok, endte Jens Frederik Rossen med at ødelægge teamets chancer ved at parkere bilen ganske eftertrykkeligt i et autoværn.

2014-Bane-DEC-01

Mens det først var i den sidste tredjedel af løbet, at Mads Rasmussen/Casper Spanner sikrede sig deres sejr og føring i divisionen for de største biler, forholdt det sig anderledes i divisionen for tunede biler op til to liter. Her formåede Jens-Erik Hansen og Jens Henrik Hansen, begge Havdrup, at føre divisionen fra start til mål i deres Peugeot RCZ, men også de kunne drage fordel af, at et af de konkurrerende hold satte værdifuld tid til, da de midt under løbet måtte skifte en trækaksel.

 

I divisionen for utunede biler kunne Søren H. Lauridsen/Anders Tage Jensen/Jesper Bendsen, Skærbæk/Bredebro/Ørbæk, tage en uventet og overraskende sejr. Trioen havde brugt meget lang tid på at reparere deres Suzuki Swift efter at der var blevet slået hul på bundkarret, men de endte alligevel med en divisionssejr, da en række konkurrenter blev udelukket, fordi deres biler ikke overholdt reglementet.