Kommentar til Syd- og Sønderjyllands Politis pressemeddelelse

Syd- og Sønderjyllands Politi har mandag middag udsendt en pressemeddelelse, der bærer overskriften 172 sigtelser på tre dage i forbindelse med Danmarks Hurtigste Bil. Indholdet af denne pressemeddelelse er ikke noget, som Driftsforeningen Padborg Park og Motor Sport Sønderjylland – som stod for at arrangere weekendens bilfestival – kan nikke genkendende til.

”Jeg må sige, at jeg er målløs, at man kan udsende sådan en pressemeddelelse ud fra politiets side,” siger Karin Niebuhr, der er formand for Motor Sport Sønderjylland.

”Der er 160 trafikanter, som er blevet sigtet for 172 overtrædelser af færdselsloven. Det er naturligvis ikke godt, men hvor er dokumentationen for, at disse 160 trafikanter har været tilskuere eller deltagere ved Danmarks Hurtigste Bil?”

”Skulle man have en bil ind på festivalpladsen på Padborg Park, blev der sat et klistermærke med DHB’s logo i forruden, så vores mange vagter kunne checke dem. Og der fremgår ikke noget om, at alle 160 trafikanter har haft det klistermærke siddende i forruden, så man definitivt kan sige – som det antages – at de har været deltagere i Danmarks Hurtigste Bil.”

Den manglende dokumentation, som er kendetegnende for pressemeddelelsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, er ikke det eneste, som får formanden for en af Danmarks største bilsportsklubber til at tage til genmæle.

”Pressemeddelelsen nævner nogle meget høje hastighedsoverskridelser for motorcyklister, men til Danmarks Hurtigste Bil har vi i modsætning til andre løbsarrangementer på Padborg Park forholdsvis få motorcyklister som gæster,” siger Karin Niebuhr. ”Og 68 af de 172 sigtelser, der er nævnt i pressemeddelelsen, vedrører fartoverskridelser på motorvejen. Den syd- og sønderjyske motorvej er den vel nok største trafikåre for turister ind og ud af landet. Jeg tror, at statistikken for fartoverskridelser vil være den samme, hvis man stillede op med det samme mandskab og det samme udstyr i den kommende weekend.”