Klubbens official klar til nyt 24-timers løb

2012-Bane-Officials-Le-Mans-01

De mange frivillige officials i Motor Sport Sønderjylland er naturligvis i aktion, når klubben arrangerer sine egne løb. Så bemander de flagposterne rundt omkring på Padborg Park, hvor de med gule, blå og andre flag sørger for at advare racerkørerne og varsko dem om eventuelle forhindringer efter det næste sving.

Men det er ikke kun på hjemmebane, at folkene fra Motor Sport Sønderjylland er i aktion. De er det også i udlandet. Sidste år var en større gruppe til stede ved det legendariske 24-timers løb på Le Mans, hvor de bemandede to flagposter, og nu er de der igen

”Vi er små ti mand, der er taget til Le Mans, hvor vi skal være flagofficials ved 24-timers løbet på Der,” forklarer Jan Sølbek Jepsen, der er en af deltagerne på turen. ”Vi var også med til sidste års 24-timers løb i Belgien.

Sammen med kolleger fra Belgien og andre lande skal gruppen af officials på skift bemande en af de mange flagposter, der er på den lange bane. Med deres flag skal de advare kørerne, hvis der opstår farlige situationer, ligesom de også skal give en hånd med, hvis en bil kører af banen.

”Vi gør det, fordi det er spændende, og fordi vi godt kan lide det,” siger Jan Sølbek Jepsen. ”Det er udfordrende, og så kan vi lære noget fra de store baner. Det giver masser af erfaring til vores egne løb på Padborg Park samtidig med, at man også knytter venskab til mange mennesker ude i verden. Vi har fået flere invitationer til at komme til flere europæiske baner.”