Kim Boisen og Jesper Petersen vandt det tyske Rallye Baden-Württemberg

Kim Boisen og Jesper Petersen er de nyeste medlemmer af DK MOTORSPORT, og det sønderjyske rallymandskab fejrede deres entré i Danmarks vel nok mest alsidige motorsportsteam med manér. Holdet i den baghjulstrukne BMW M3 var til start i Rallye Baden-Württemberg, som i weekenden blev kørt mellem Stuttgart og Augsburg i det sydlige Tyskland, og her blev det til en flot generalsejr for dem.

2012-Rally-Kim-Boisen-02 ”Vi fik den store pokal med hjem, så det gik meget bedre, end vi havde troet på,” siger en glad Kim Boisen. ”Det var et rigtig rally for en BMW. Der var flere prøver, hvor vi var over 200 km/t, men det var ikke, fordi det gik ligeud, men fordi der var mange hurtige sving. Nogle gange kørte vi 5-6 km inden der kom et vinkelsving, og det passede os godt, for vi er ikke så glade for vinkelsvingene.”

I den første del af Rallye Baden-Württemberg kæmpede Kim Boisen mod dels Hermann Gassner, dels Rainer Noller, som begge kørte i firhjulstrukne biler.

”På prøve 1 var jeg generelt hurtigst, men så var Hermann Gassner hurtigst på de næste fem hastighedsprøver, hvor jeg kæmpede med Rainer Noller. Her lå vi inden for nogle ganske få tiendedele,” fortæller Kim Boisen. ”Hermann Gassner har vi kæmpet hårdt med om mesterskabet, men efter syv prøver døde motoren i hans bil. På det tidspunkt var vi vel 20 sekunder efter ham, og ville gerne have slået ham, for han er den tysker, som har vundet mest i det tyske mesterskab.”

2012-Rally-Kim-Boisen-03

”Så kom kampen i stedet til at stå mod Rainer Noller, men da det blev tørt om eftermiddagen, kunne vi mule ham, hvor vi vandt med 40 sekunder.”

Sejren var dobbelt god for Kim Boisen og Jesper Petersen. Rallye Baden-Württemberg var nemlig det første af to finaleløb i kampen om den tyske ADAC Rallye Masters-serie, og her er de kommet helt i front inden finalen, 3-Städte-Rallye, i slutningen af måneden.

”Vores mesterskab i klassen har vi vundet. Nu er det det generelle mesterskab, der skal kæmpes om,” siger Kim Boisen. ”Der er kun en kører, som kan nå os, men ham er vi 33 point foran og der er 40 point at kæmpe om. Han skal vinde sin klasse og blive treer generelt, hvis vi samtidig udgår, hvis han skal vinde.”

Med venlig hilsen

DK Motorsport

Per Johansen