Julehilsen fra en ramt, men trods alt, taknemlig familie Grue

Netop hjemkommet fra Nørbølling ved Holsted, hvor jeg tilfældigt traf Aksel Grue, Kedde og Thomas Grues far. Det var ved en tilfældig maskinauktion i nærheden af Holsted.

Jeg mødte Aksel, og som altid, så giver Aksel og jeg hånd når vi mødes. Aksel og jeg har kendt hinanden i, ja nok over 30 år, måske længere, og vi faldt med det samme i snak omkring hans to drenge. Som Aksel siger så er de altså stadig hans drenge, selv om de er omkring de 40 år begge to.

Den maskinauktion vi var til, var kun interessant de første 15 minutter, hvor efter Aksel sagde at der nu ikke var meget mere at komme her efter. Jeg bød Aksel på en medbragt kop kaffe, men Aksel foreslog med det samme, om ikke jeg ville med hjem til dem, og have kaffe. Det ville jeg i hvert fald gerne, for jeg havde også en masse jeg gerne ville snakke med Aksel og hans kone Inga om. Jeg selv var meget kort tid efter Kedde og Thomas´s uheld, på uhelds stedet nede ved Gråsten den 8. september 2012.

Uheldet blev Thomas´s og Kedde´s, men også familiens, værste dag i deres liv.

Vi skrev følgende på hjemmesiden snart efter uheldet:

I forbindelse med et minirally arrangeret af Motor Sport Sønderjylland forulykkede et af de deltagende mandskaber under en hastighedsprøve. Den deltagende bil ramte et træ, som efterfølgende fik bilen til at vælte og derefter kure inde i et andet træ.

Ved uheldet pådrog såvel kører som observatør sig brud og læsioner, men begge var under og efter uheldet ved fuld bevidsthed, men af sikkerhedshensyn valgte officials og redningsfolk at skære taget af bilen, så risikoen for eventuelle følgeskader kunne minimeres. Efterfølgende blev begge personer med helikopter fløjet til sygehus i Odense til behandling.

Uheldet skete på Kobberholmvej ved Adsbøl nær Gråsten, som var afspærret for al øvrig trafik, og der var hverken tilskuere eller andre deltagere involveret i uheldet. Rallybilen, som det deltagende hold kørte i, var forsynet med et sikkerhedsbur, specialsæder samt seks-punkt sikkerhedsseler, ligesom såvel kører som observatør dels var iført kørerdragt dels styrthjelme med det såkaldte Front Head Restraint-system, som skal minimere nakkeskader.

Aksel, Inga og jeg fik i dag rigtigt mange detaljer gennemsnakket og det nød, både jeg, men jeg tror også Aksel og Inga, rigtigt godt af. Nogle ting omkring detaljerne før og efter ulykken blev vendt og drejet, samt hvordan drengene kommer sig lidt hver dag. Det tager nok lang tid endnu før de bliver helt mobile igen, men de slap med livet i behold, hvilket i sig selv er lykkeligt, hvis man har set hvordan deres bil blev tilredt. Jeg vil her ikke nævne Thomas og Christians tilstand, blot at de har en længere fase foran dem. Men som Aksel pointerede, de fungerer 100 % i øverste etage.

Inga og Aksel hjælper drengene hvor de kan, og især når der skal passes børn, eller andre gøremål, er de parate til enhver tid.

Det har været en svær tid for hele familien, det lægger Aksel og Inga ikke skjul på, og tiden foran dem vil også være en kæmpe udfordring, men hovedsagen, er at de er i live, udtrykte Aksel, med tårer i øjenkrogene.

Et par ting som Inga og Aksel lagde vægt på, og som de bad mig om at nævne her i denne jule hilsen var:

Der skal lyde, Motor Sport Sønderjyllands officials og klubben, en stor tak, for deres professionelle håndtering af uheldet. Det kunne ikke være løst bedre.

Det faktum, at Thomas og Christian ikke havde tegnet en Farlig sport ulykkesforsikring, gør nu at der vil komme store finansielle problemer forude, for de to og deres familie.

Derfor ville de på det kraftigste opfordre alle udøvere i motor sport, til at tegne en sådan forsikring, “det kan gå galt”!

Aksel og Inga, vil også frem over blive at træffe ved diverse motor sports arrangementer, og som officials i diverse rallyes. For livet går videre, og det gør motor sporten også.

Familien Grue ønsker hermed alle en

Glædelig jul og et Godt Nytår.

Anders T. Jensen